Això només passa amb les esquerres

Au, ja tenim tema per als propers mesos. Què dic mesos? Si ens hi posam, en podem parlar dos anys. Hi ha coses que només passen quan les esquerres governen, és d'allò típic que es repeteix una vegada i una altra, marca de la casa i, pel que es veu, no té remei.

Ara resulta que ens hem passat quatre anys protestant perquè el govern municipal del PP va convertir Palma en Palma de Mallorca. Durant el mandat passat es varen succeir, des de l'oposició de Cort i des d'un gruix considerable de la ciutadania, queixes, ironies, tota mena de comentaris, plors i precs perquè aquest Palma de Mallorca es retiràs del mapa. Que si és una forasterada, que si no té cap arrel històrica, que per als aborígens sempre ha estat Palma, que per què no posaven Inca de Mallorca, Artà de Mallorca, etcètera, etcètera. Tot això fins al punt de convertir-ho en un problema d'aquests que se'n diuen d'Estat, amb tanta importància com per ocupar no només un lloc en els programes electorals, sinó també en els acords de governabilitat en el pacte de les forces d'esquerres al capdavant de la ciutat.

I aquí hi ha el mal. Com ha passat amb les terrasses del Born o amb el monument de la Feixina, quan de l'esquerra semblava que tothom compartia la mateixa posició, surt un col·lectiu amb nom i llinatges o una formació política o una associació de veïns, i s'hi oposa. Ara és Esquerra, però podria ser qualsevol (sempre d'ideologia esquerrana, que això del desacord va en l'ADN) que no volia de cap manera Palma de Mallorca, i quan l'Ajuntament (governat per les esquerres, per descomptat) comença els tràmits per eliminar el tantes vegades qüestionat "de Mallorca", resulta que Esquerra no vol ni Palma.

Ja tenim tema per a la polèmica, els retrets i les estirades de cabells. Si no n'hi hagués, tanmateix, l'hauríem d'inventar, que hi ha coses sense les quals alguns no hi saben viure. Des d'aquestes línies, només voldria demanar una cosa, tenint en compte qualque història recent: Que això del nom de Palma no acabi en una consulta ciutadana. De fet, crec que el PP no estarà dos dies a demanar-la.  

Més continguts de

El + vist

El + comentat