ALIMENTACIÓ INFANTIL
Balears 06/07/2013

Cort detecta 98 nins que necessiten doblers per menjar

Destinarà 36.450 euros per a les beques d'estiu

A. Z.
2 min
La polèmica generada per l'existència d'infants amb mancances alimentàries a les escoles de Palma ha acabat amb la detecció de 98 casos amb vista a l'estiu.

Palma.Els Serveis Socials de Cort han detectat 98 infants de Palma que hauran de necessitar ajuda econòmica per garantir, durant aquest estiu, la seva correcta alimentació.

Concretament, l'Ajuntament de Palma pagarà 36.450 euros, procedents de la partida d'ajudes econòmiques urgents, a fi de sufragar les beques de menjador a les escoles d'estiu. Dels 98 infants en situació de vulnerabilitat social detectats, 51 casos pertanyen a famílies usuàries del Servei d'Acolliment Municipal (SAM). La situació dels altres 47 nins amb dificultats econòmiques per pagar el menjador ha estat constatada pels Serveis Socials de l'Ajuntament, després que es desfermàs la polèmica entorn de l'existència de nins malnodrits a les escoles de Ciutat.

L'Ajuntament de Palma va explicar ahir que la tramitació d'aquests ajuts ve avalada per l'acord assolit per unanimitat de totes les formacions polítiques en el ple del 30 de maig passat. Les esquerres demanaren que la Regidoria de Benestar Social garantís la concessió de beques a les famílies en situació de vulnerabilitat, perquè els seus fills poguessin assistir a les escoles d'estiu municipals i tenir accés al menjador.

Tant és així que l'endemà de produir-se l'acord, la Regidoria d'Educació demanà per carta a 49 centres educatius que comunicassin el nombre aproximat de nins i nines de famílies amb dificultats per pagar el menjador.

De 14 escoles

Les escoles públiques on s'ha detectat aquests casos són el CEIP Felip Bauçà, Joan Capó, Marian Aguiló, Rei Jaume I, Son Ferriol, Es Vivero, Es Molinar, Santa Isabel, Son Canals, Son Rullan, Joan Miró, Camilo José Cela, Alexandre Rosselló i Es Viver.

Segons explicà ahir la regidora de Benestar Social, Ana Ferriol, inicialment es detectaren 127 menors amb dificultats per pagar el menjador. Però d'aquests, 29 pertanyien a famílies en què els pares i mares rebutjaren sol·licitar la beca perquè els seus infants no havien de prendre part de les escoles d'estiu. També n'hi hagué que manifestaren que la situació familiar estava en perspectives de millora.

Ferriol, així mateix, assegurà que si al llarg de l'estiu es detecten nous casos de necessitats, Cort modificarà la partida econòmica per donar cabuda a totes les famílies.

Poca brioixeria, molta fruita

Segons una enquesta realitzada pel Consell de Menorca, donada a conèixer ahir, els hàbits alimentaris dels infants menorquins són relativament saludables. Un 75,2% dels escolars assegura menjar un panet cada dia, mentre que un 38,6% pren alguna peça de fruita. Per contra, just un 3,3% dels infants reconeix menjar brioixeria dolça diàriament.

L'enquesta revela, a més, que la població escolar de Menorca és un 53% més activa, en termes esportius, que la mitjana estatal. Així mateix, el 36% dels escolars de Menorca tria no jugar durant el temps de pati cap dels cinc dies de classe de la setmana; en canvi, un 19,1% ho fa diàriament. Un 39,7% es desplaça al seu centre educatiu a peu cada dia.

stats