ARA DIUEN QUE...

Isern, a l'esquerra: "I ara és el seu torn, posin-se a jugar"

S'obre la possibilitat que Castro pugui continuar dos anys més

– El ple de l'Ajuntament de Palma ha duit a terme la darrera sessió del Consistori actual, abans que dissabte es constitueixi el nou. Es tractava d'un tràmit, només per aprovar l'acta del ple anterior, i en el qual tots els regidors d'aquest mandat s'han vist per darrera vegada. El batle Mateu Isern ha aprofitat per fer un breu parlament en què, com ja havia fet en ocasions anteriors, ha agraït la tasca feta per tothom. I per acabar, s'ha dirigit al grup de l'esquerra per dir-los rient: "I ara és el seu torn, posin-se a jugar".

– La sessió, que no ha durat més de cinc minuts, ha servit per a comiats diversos. Fins i tot hi havia regidors que volien recordar el seu darrer moment com a regidors a Cort fent-se un 'selfie' amb companys. Es dóna la circumstància que els que foren els tres caps de llista a Palma fa quatre anys es retiren, almanco de moment, de la primera línia política. A la sala de plens explicaven quins són els seus plans a partir de dilluns: Mateu Isern tornarà a obrir el seu despatx de misser, però no ho farà fins a gaudir d'unes vacances d'estiu; Aina Calvo tornarà a la UIB, on és doctora i professora en Pedagogia i Antoni Verger es reincorporarà a la seva plaça de funcionari autonòmic com a inspector de Transports.

– El cap de llista d'El Pi de Santanyí, Biel Vidal, no agafarà la seva acta de regidor dissabte. Tampoc no ho farà el tercer, Jaume Rigo. La renúncia dels dos edils no es deu a discrepàncies internes, segons ha indicat Vidal, sinó a una "renovació". Els regidors regionalistes de Santanyí seran José Roig i Cristina Coll, que s'estrenaran així a l'Ajuntament.

– L'edat de jubilació dels jutges es podria retardar dels 70 anys actuals fins als 72, si finalment prospera l'esmena que s'ha introduït al Senat a l'avantprojecte de Llei del Poder Judicial. Cal esperar que la modificació s'aprovi abans del desembre d'enguany, de manera que José Castro podria continuar exercint al seu jutjat dos anys més i completar la instrucció de totes les peces del Palma Arena. Si s'obre la possibilitat, Castro té ben clar que s'hi acollirà. 

 

 

El + vist

El + comentat