PALMA

L’Ajuntament de Palma promou l’exèrcit com a sortida laboral per als joves

MÉS s'indigna i anuncia que demanarà explicacions

El servei municipal d’informació juvenil de Ciutat, Palmajove, fa aquest dimecres a les onze del matí un acte per “resoldre els dubtes” de tots els qui vulguin entrar a l’exèrcit espanyol. Divendres ho va anunciar amb un missatge de Twitter i ho va publicar a la web. L’anunci, però, ja ha causat la reacció de MÉS, que s’ha indignat.

La regidora econacionalista Neus Truyol critica que l’Ajuntament de Palma promocioni l’exèrcit com a sortida laboral. “Això demostra que el PP no té interès a promoure sectors amb futur de veres, com el cultural o el de les energies renovables”, lamenta. MÉS intentarà dur la qüestió al proper ple, dijous vinent. Tot i que és possible que no hi arribi a temps, allò que és segur és que demanarà a Palmajove explicacions de per què es fa aquest acte.

Truyol assegura que, d’entrada, demanaran a Palmajove quins són els sectors prioritaris que té marcats per promoure la inserció laboral dels joves. També assegura que la sorprèn que el PP “vulgui promoure augmentar els treballadors públics tenint en compte que fa un parell d’anys que diuen que hi ha massa metges i professors, per exemple”.

Sense precedents

Segons la regidora de MÉS per Palma, no tenen coneixement que Palmajove hagi fet abans cap acte semblant de promoció de l’exèrcit, però es demana si en altres espais juvenils, o fins i tot escoles i instituts, s’ha fet res semblant. “Em recorda els anuncis per reclutar soldats que es feien a la televisió i que ara deuen haver desaparegut per les petites retallades a l’exèrcit”, diu; “ara els deuen haver canviat per xerrades com aquesta”, es queixa la regidora econacionalista.