Cultura
Balears 31/05/2013

La Fira del Llibre arrenca avui a Palma

El pregó del poeta Pau Castanyer donarà el sus a la trobada literària a les 18 hores

A. Zurimendi
1 min

PalmaNomés falten escasses hores perquè arrenqui la Fira del Llibre, que enguany s'ubica a l'avinguda de Roma.

El jove poeta Pau Castanyer donarà el sus a l'esdeveniment amb la lectura del pregó, en el qual s'espera que faci referència a la precària situació del sector editorial i de la llengua catalana a Mallorca. Aquest acte, que tindrà lloc a les 18 hores, serà precedit mitja hora abans per l'actuació de la Banda de Música de Son Gotleu.

A més, avui mateix s'estrenen les activitats literàries paral·leles a la fira, amb la presentació del llibre "Nadie", a càrrec de l'autor, Juan Oliver (19 hores).

Diversos autors signaran igualment els seus llibres als lectors que s'hi acostin. És el cas de Maria Antònia Sureda i Antoni Tugores, autors d'"Els millors plats de la cuina popular de Mallorca". Seran a la parada de la llibreria Embat (19 hores). Per part seva, el polític nacionalista Pere Sampol signarà la seva obra "El fracàs d'Espanya" (19h), mentre que Francesc Vicens firmarà "Paradise of Love, o l'illa imaginada" (18 h).

L'edició d'enguany dela Fira del Llibre està marcada per la bona facturació aconseguida la passada diada de Sant Jordi. Els llibreters, de fet, esperen mantenir el volum de vendes o fins i tot augmentar-lo lleugerament. El factor principal, però, serà el canvi d'ubicació: de l'exili de l'estació Intermodal l'any passat a l'avinguda de Roma enguany.

stats