Societat
Balears 29/05/2013

Palma ja té 16.359 pisos buits

Tot i així, l'Ajuntament vol que li permetin un major creixement urbanístic

A. Zurimendi
1 min

PalmaMalgrat que l'Ajuntament hagi demanat que se li permeti construir més habitatges que els 14.600 previstos en el PGOU, Palma ja té 16.359 habitatges buits. Així es desprèn del darrer cens d'habitatges realitzat per l'INE, a principis de 2012, en relació a la ciutat de Palma.

Aquesta ingent quantitat de pisos buits ha motivat la queixa de la coalició Més sobre els intents d'Urbanisme d'aconseguir una major capacitat de construcció. El regidor Antoni Verger, de fet, ha insistit aquest matí que l'objectiu del Govern del PP de Cort "hauria de ser fer aflorar tots aquests habitatges al mercat de lloguer, contribuir a davallar els preus i facilitar-hi l'accés a les famílies que tenen dificultats econòmiques".

A més a més, Verger creu que la xifra de pisos buits "és amb tota seguretat major del que diu l'INE, ja que s'han de comptar els que estan tancats i no declarats com a segona residència".

Actualment, el Pla Territorial Insular (PTI) limita el creixement permès a 11 hectàrees, segons càlculs del regidor d'Urbanisme Jesús Valls. Per aquest motiu Verger assegura que "Palma té suficient sòl urbà consolidat per assumir el creixement demogràfic del futur a mitjan i llarg termini, sense haver de cremar sòl rústic".

stats