L'OBSERVATORI

PalmaJob, entre el ridícul i la hipocresia

Isern braveja de les coes d'aturats a la "fira" de la Misericòrdia després que la seva primera mesura fos aturar 346 contractacions i acomiadar 29 orientadors laborals

L'Ajuntament assegura que a PalmaJob, la "fira de l'ocupació" que ha organitzat per segon any consecutiu, es poden haver emparaulat unes 450 "possibles contractacions". En el cas que es confirmassin totes aquestes, representaria que haurien tingut èxit poc més del 2% dels 20.526 currículums que lliuraren, després de fer coa durant dos dies al pati de la Misericòrdia, milers de persones necessitades de feina.

Aquest percentatge de "possible" efectivitat s'hauria de presumir a qualsevol iniciativa d'un servei d'ocupació municipal, sempre que dedicàs realment tots els seus esforços a això i, a més, estalviant les coes i la situació denigrant per a les persones que s'hi han de trobar a la Misericòrdia. Aquí comença el ridícul dels representants municipals, amb el batle Mateu Isern al capdavant, que no han aturat de bravejar en els darrers dies de la imatge oferida i considerar-la un èxit de la seva gestió. 

No és la imatge, certament, d'una ciutat en plena recuperació. Si "s'han rebentat les expectatives" a PalmaJob, com ha dit algun càrrec municipal del PP, no és sinó perquè a Palma hi ha més aturats i més desesperació per trobar una feina que la que Cort vol apuntar. El ridícul l'ha arrodonit la candidata popular a la batlia, Marga Durán, que es presentà a la Misericòrdia per anunciar, davant les coes d'aturats, que la seva gran proposta en matèria d'ocupació és que l'any que ve això s'ha d'organitzar al palau de congressos. Deu ser que comparteix cap de comunicació amb el batle.

Tot plegat, però, amaga un discurs hipòcrita per part del govern municipal. Aquest mandat, quan s'han registrat les xifres més elevades d'atur a la ciutat, Cort ha desmantellat el servei d'ocupació municipal tal com es coneixia, l'antic Imfof. Per contra, ha impulsat un PalmaActiva, més dirigit a una formació selectiva d'"emprenedors", que podent haver estat un èxit, ha arribat a menys persones i menys necessitades. El portaveu municipal, Julio Martínez, no té cap inconvenient a defensar això perquè "el model d'un govern liberal com el d'Isern és una ciutat on progressen els ciutadans amb iniciativa".

Entesos. Però allò que hauria d'haver explicat el batle Isern a la Misericòrdia, a la gent que feia coa per lliurar un currículum, és que una de les seves primeres mesures a Cort va ser paralitzar la contractació per part de l'Ajuntament de 346 aturats de llarga durada i acomiadar 29 orientadors laborals de l'Imfof. Si no hagués fet això, potser molta gent que ha fet coa aquests dies podria haver rebut l'ajuda necessària –de manera discreta i anònima, sense càmeres ni candidats electorals fent-hi visites– per trobar un lloc de feina.  

El + vist

El + comentat