PALMA

"Tira'm els trastos", la campanya del nou servei de recollida d'Emaya

A partir de l'1 de desembre s'acaba la recollida a domicili i segons cada barri s'hauran de deixar un dia a la setmana en el carrer

"Tira'm els trastos", aquest és el lema amb to irònic que ha escollit Emaya per a la campanya de difusió del nou sistema de recollida de trastos i mobles vells. A partir del proper 1 de desembre s'acabarà amb el sistema de recollida a domicili amb cita prèvia, que els nous responsables de l'empresa municipal consideren que "és poc eficient, de baixa productivitat i poc acceptat per ciutadans". El substituirà una recollida de voluminosos al carrer, una dia a la setmana segons cada barri de la ciutat.

L’horari per treure els trastos serà de les 20 a les 22 hores. Emaya realitzarà la recollida a partir de les 22.30 hores amb vehicles de plataforma elèctrica per no fer renou. Els ciutadans hauran de dipositar els objectes al carrer, a la porta de casa o al punt més proper on no s’obstaculitzi el trànsit ni el pas dels vianants. Als carrers estrets o sense voravia o a les zones rurals també al punt accessible més proper. No es podran dipositar al costat dels contenidors, perquè es considera que pot dificultar la recollida dels altres residus i fomenta l’acumulació de brutor en aquests punts.

La distribució de la recollida en els barris segons el dia serà de la següent forma:

DIUMENGE - MARQUÈS DE LA FONTSANTA, ELS HOSTALETS, SON GOTLEU, SON FORTESA SUD, CAN CAPES, SON CANALS, LA SOLETAT, FONERS, PERE GARAU i NOU LLEVANT.

DILLUNS - SON COTONER, EL FORTÍ, CAMP REDÓ, BONS AIRES, PLAÇA DE TOROS, SON OLIVA, AMANECER, L'OLIVERA, ARXIDUC i CAN CAPISCOL.

DIMARTS - EL MERCAT, EL SINDICAT, JAUME III, LA LLOTJA-EL BORN, SANT JAUME, LA MISSIÓ, SANT NICOLAU, LA SEU, PLAÇA DELS PATINS, PUIG DE SANT PERE, MONTI·SION, LA CALATRAVA, CORT, LA INDIOTERIA, EL SECAR DE LA REAL, SON ESPANYOLET, ESTABLIMENTS, SON ARMADANS, SON DAMETO, SON DURETA, EL CAMP D’EN SERRALTA, SANTA CATALINA, EL JONQUET, SON ANGLADA, SON ESPANYOL i SON SARDINA.

DIMECRES - GÈNOVA, LA BONANOVA, EL TERRENO, LA TEULERA, PORTO PI, CALA MAJOR, SANT AGUSTÍ, SON PERETÓ, SON FLOR, SON ROCA, SON SERRA-LA VILETA, SON XIMELIS, SON RAPINYA, LOS ALMENDROS, SON XIGALA-SON VIDA, SON RULLAN, VERGE DE LLUC, SON CLADERA i EL VIVER.

DIJOUS - EL MOLINAR, EL COLL D’EN REBASSA, CAN PASTILLA, LES MERAVELLES, L'ARENAL, EL PIL·LARÍ, SON FERRIOL. L'ARANJASSA, SANT JORDI i LA CASA BLANCA.

La presidenta d'Emaya, Neus Truyol, la gerent Imma Mayol i el director de Qualitat Urbana, Felipe Belinchón, han presentat la campanya i han sostingut que el nou sistema serà més eficient perquè permetrà fomentar la reutilització, proporcionar un servei més còmode als ciutadans i evitar l'acumulació de trastos al carrer. Han explicat que amb l'actual sistema de recollida domiciliària i cita prèvia es recullen un 35% dels voluminosos a les cases (unes 1.500 tones de residus) i un 65% al carrer (unes 3.500 tn). En canvi, a la recollida domiciliària s'han de destinar un 50% dels recursos d'operaris i camions.

Ara es destinarà un total de 6 camions i 18 treballadors per realitzar aquest servei cada vespre de diumenge a dijous. Emaya mantindrà una recollida domiciliària exclusiva per a les persones majors de 65 anys o amb algun tipus d'impediment o limitació física que estigui acreditada. Aquest servei s'haurà de sol·licitar telefònicament i es realitzarà només durant els matins.

La campanya informativa sobre el nou sistema sota el lema "Tira'm els trastos" començarà a partir de dilluns amb la distribució a tots els habitatges de Palma de cartells i fulletons informatius on s'indica el dia de la setmana que correspon a cada una de les zones. Els cartells es distribuiran als blocs de pisos i llocs públics dels barris, i els fulletons casa per casa. Es comptarà també amb el suport de deu autobusos de l'EMT amb la imatge de la campanya i publicitat exterior a les parades. A partir de la setmana que ve la campanya arribarà també als mitjans de comunicació, amb anuncis a la premsa escrita, mitjans digitals i  emissores de ràdio. Per altra banda, s’ha incorporat ja tota la informació a  emaya.es i s’informa a les persones que contacten amb l'empresa municipal mitjançant el seu telèfon d’atenció al públic (900724000) o el correu electrònic (emaya@emaya.es).

 

El + vist

El + comentat