Els aturats de Palma podran ajornar dos anys el pagament de tributs

Fins ara només podien acollir-s'hi els desocupats de manera sobrevinguda i tres mesos després de perdre la feina

Els ciutadans de Palma que es trobin en situació d'atur, qualsevol que sigui la seva circumstància, podran acollir-se a un ajornament del pagament en període voluntari dels tributs municipals de fins a dos anys. L'equip de govern del PP dóna ara compliment, en el darrer any de mandat, a una promesa electoral feta pel batle Mateu Isern el 2011. Fins ara les persones desocupades només podien acollir-se a una moratòria fiscal si el seu acomiadament havia estat sobrevingut i just per al pagament de tributs en els tres mesos posteriors a la pèrdua de la feina. D'aquesta manera ara s'hi podran acollir també els aturats de llarga durada.

La junta de govern municipal ha aprovat aquest dimecres la modificació de l'ordenança fiscal general per fer-ho possible i el portaveu i tinent de batle d'Hisenda, Julio Martínez, ha explicat que la mesura servirà especialment per a "quantitats altes com plusvàlues, ja que amb els altres tributs com l'IBI existeix la possibilitat de fer ús del sistema del pagament a la carta, pagant mensualment". També ha aprovat dues modificacions més de les ordenances fiscals perquè les persones que acreditin manca de recursos econòmics no hagin de pagar les taxes de documents administratius quan demanin una ajuda a l'Ajuntament i que les reposicions de la Targeta Ciutadana, que tenen un cost de 6,35 euros, siguin gratuïtes si es fan a través de la web municipal.

MÉS ho veu una "neteja d'imatge"

El grup municipal de MÉS ja ha contestat a la mesura de l'equip de govern de Mateu Isern, que ha criticat perquè la considera "assistencialista" i que suposa una "neteja d'imatge" del PP de Cort amb vista a les properes eleccions. "Les persones aturades necessiten feina i recuperar l'autonomia, no posposar pagaments", ha dit la regidora Neus Truyols, que ha afegit que la gestió d'Isern s'ha caracteritzat per "polítiques socials i econòmiques d'esquena a la gent i amb greus retallades".

El + vist

El + comentat