FOTOGRAFIA COMENTADA
Cultura 25/07/2013

La imatge somniada

C. Ros
1 min

PalmaÉs la fotografia una veritat o és un desig, un somni, l'aparició possible? A contrallum i amb el paisatge gairebé inconfusible de la mar de Mallorca, Bàrbara Vidal desplega la seva exquisida poètica en una imatge plena de sensualitat. La dona i la natura, la dona-arbre esdevé una ombra eloqüent, romàntica i onírica que, fins i tot, s'imposa a la bellesa del paratge. O, per ventura, s'hi fon, en una comunió que pot ser dolça però també inquietant. La imatge batega pausada, parla fluixet o ens deixa que imaginem. I ja no importa si la fotografia és una realitat, si és una construcció, si és una il·lusió o si és un poema.

Nascuda a Palma, el 1979, Bàrbara Vidal es va formar en arts plàstiques, disseny gràfic i vídeo experimental. Té un màster en fotografia artística. Ha treballat sovint per al món de la moda i, en la seva obra més personal, destaca pels seus retrats i fotografies psicològiques. A Palma, treballa amb el Centre d'Art La Real.

La fotografia 'Sense títol', que il·lustra aquesta pàgina, ha estat exhibida a la Plaça d'Espanya, com a part de l'exposició intraTERRESTRES, comissariada per Fernando Gómez de la Cuesta, dins el marc de Palma Photo 2013.

stats