PARLAMENT

El PP retreu al Govern que estigui vivint de rendes seves en els primers 100 dies

Marí ho tira per cara a Barceló després que anunciï l'aprovació dels fons Feder

El PP ha retret aquest dijous al Govern que visqui de rendes durant els cent primers dies i s'estigui apropiant de mèrits que, en realitat, no serien seus sinó de l'anterior executiu. La crítica l'ha fet l'exconseller d'Hisenda i ara diputat del PP, Josep Vicent Marí, al vicepresident, Biel Barceló, després que aquest hagi anunciat en una comissió parlamentària que s'acabaven d'aprovar definitivament els fons Feder que rebrà la comunitat en el període 2014-2020 i que suposaran 160 milions d'euros, un 55 % més que fins ara.

Marí l'ha advertit que això ja s'havia produït abans de les eleccions i Barceló ha apuntat que s'havia bloquejat i que fins dijous no s'ha aprovat de forma definitiva. L'exconseller també ha retret al representant del Govern que hagués denunciat la pèrdua de fons europeus o de les inversions estatutàries perquè, segons ha apuntat, la situació que es va trobar el Govern del PP en aquests dos àmbits era molt pitjor que l'actual.

La compareixença de Barceló s'ha centrat sobretot a exposar les línies estratègiques del seu departament pel que fa a innovació i recerca. Ha anunciat una nova llei de ciència i la intenció de convertir el Parc Bit en un centre neuràlgic de la innovació i d'impulsar immediatament el Centre Bit de Menorca, sempre que abans l'Ajuntament d'Alaior emeti el certificat que li ha demanat la Conselleria. També s'ha compromès a augmentar l'ús del programari lliure a l'administració, oferir dades obertes a tothom des dels portals del Govern i incrementar l'administració digital per fer una administració telemàtica a tots els nivells.

A més, ha apuntat que es rellançarà l'activitat de les oficines del Centre Balears Europa a Palma, que estava “paralitzada”, i a Brussel·les, que estava “desmantellada”, ha dit. I ha comentat que quan el pacte va arribar al Govern, la Universitat de les Illes Balears ja havia decidit abandonar el Centre Balears Europa cansada que la ignorassin i ara ja l'han gairebé convençuda perquè continuï col·laborant amb aquest organisme del Govern. Un dels objectius d'aquest centre serà anticipar-se a les iniciatives europees d'interès, a més de reprendre l'acció de lobby a Brussel·les.

Jarabo aplaudeix els nomenaments de Barceló

En plena polèmica pels nomenaments del Govern, alguns dels quals han estat qüestionats per Podem, el secretari general d'aquesta formació, Alberto Jarabo, ha aprofitat la compareixença de Barceló per felicitar-lo pels nomenaments que ha fet al seu departament. Li ha donat l'enhorabona, li ha dit que confiaven molt en ells i ha recordat que Podem volia que hi hagués una conselleria exclusivament per a I+D+I.

Més continguts de