Bauzá diu que no sap si empresaris privats van pagar la seu del PP balear

Barceló li demana que “doni la cara” si es vol desmarcar d’un “comportament mafiós”

El president del Govern i del PP balear, José Ramón Bauzá, ha assegurat al Parlament que no sap si empresaris privats van contribuir al pagament de la compra i reforma de la seu del PP balear que es va portar a terme en temps de Jaume Matas. “No li puc donar explicacions d’allò que no sé”, ha contestat Bauzá al portaveu de MÉS, Biel Barceló, que li ha demanat explicacions després de la confessió a la Fiscalia Anticorrupció que hauria fet l’extinent de batle de Palma Javier Rodrigo de Santos (PP) i després de la compareixença de l’extresorer del PP espanyol Luis Bárcenas al Parlament, on coincidiren a advertir la participació de l’empresari constructor Antonio Pinal, responsable de l’empresa Bruesa, en el finançament de la seu del PP balear.

Bauzá ha assegurat que no sabia si empresaris privats havien finançat l’operació i només ha dit que sí que sabia que es va firmar una hipoteca que s’està pagant. Ha demanat que es deixi actuar la Justícia, després que la Fiscalia Anticorrupció hagi obert una investigació. I ha anunciat que el PP col·laborarà en aquesta actuació. El president ha insistit que no vol que “res quedi sense llum” i ha justificat per això que el PP hagi permès la comissió d’investigació de Son Espases, la compareixença de Bárcenas i que aquesta fos pública. Però també ha advertit que “no s’ha de donar credibilitat absoluta a determinades persones” i s’ha de tenir en compte “qui diu cada cosa i per què la diu”, en referència a l’extresorer del PP.

“S’està veient un comportament mafiós”, ha denunciat el portaveu de MÉS, Biel Barceló, qui ha retret a Bauzá que només opti per desprestigiar Bárcenas i per “tirar pilotes fora” en lloc de “donar la cara”. “Si es vol desmarcar de comportaments irregulars, il·legals i mafiosos”, li ha dit, "ha d’obrir una investigació interna, posar la informació en mans de la Fiscalia i donar explicacions públiques a la ciutadania i demanar perdó".

Bauzá li ha contestat que no accepta lliçons ni de Barceló ni del seu grup perquè, segons ha dit, “com a mínim” té el mateix interès que ell a regenerar la vida política i a fer que aquesta recuperi la credibilitat.

El + vist

El + comentat