Societat
Balears 23/09/2013

Prohibeixen la pesca de peix espasa a la Mediterrània a l'octubre i novembre

Apliquen així les recomanacions de la Comissió per a la conservació de la tonyina de l'Atlàntic també aplicables al peix espasa

Ara Balears
1 min

PalmaEl Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ha prohibit la pesca de peix espasa a la mar Mediterrània durant els mesos d'octubre i novembre, segons una resolució publicada aquest matí al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Els vaixells inclosos en el cens amb permís per pescar a la Mediterrània no podran capturar, retenir a bord, transbordar ni desembarcar cap exemplar de peix espasa entre l'1 d'octubre i el 30 de novembre.

Durant aquest període, aquests vaixells podran realitzar pesca d'altres espècies, amb la sol·licitud prèvia i autorització de la Secretaria General de Pesca.

A més a més, els vaixells que tinguin autorització per capturar peix espasa a l'oceà Atlàntic podran sol·licitar el canvi de permís temporal de pesca per traslladar-se a aquestes aigües durant el període de veda.

En la resolució, la Secretaria General de Pesca del Ministeri assenyala que amb aquesta mesura aplica les recomanacions de la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina de l'Atlàntic (CICAA o ICCAT) sobre l'ordenació del peix espasa del Mediterrani.

L'ICCAT estableix diversos períodes de veda anuals a la pesca d'aquest recurs.

stats