ELECCIONS

Alberto Jarabo serà també el candidat de Podem al Parlament

El secretari general és l'únic aspirant a les primàries, en les quals també es presenten Laura Camargo i Aina Díaz, però per formar part de la llista

El secretari general de Podem a Balears, Alberto Jarabo, serà també el candidat autonòmic de la formació. Un pic s'ha tancat el procés d'inscripció per concórrer a les primàries, que s'han de realitzar per via telemàtica entre el 25 i el 29 d'aquest mes, Jarabo és l'únic que ha presentat candidatura per convertir-se en cap de cartell al Parlament balear. La resta de membres de Podem que shi 'han presentat no ho han fet per encapçalar la candidatura, sinó per aspirar a integrar la llista a la cambra autonòmica.

La candidatura a les primàries liderada per Jarabo és la que està avalada pel consell ciutadà autonòmic de Podem i, a banda d'ell, la integren 60 persones més que opten a formar part de la llista de la formació al Parlament. Entre els aspirants hi ha dirigents de la formació a Balears com Laura Camargo, que ocupa la secretaria política, i Carlos Saura, secretari general de Podem a Palma. També hi són altres membres de la direcció com Ana Olivares, Xelo Huertas i Helena Herrera.

A banda d'aquesta candidatura avalada pel consell ciutadà autonòmic, 50 persones més aspiren a formar part de la candidatura autonòmica en candidatures no agrupades. Entre els qui es presenten a les primàries per aquesta via hi ha persones amb certa rellevància pública com l'advocada Aina Díaz, exmilitant d'Esquerra Unida; Nina Parrón, activista del moviment feminista, i un dels qui va optar a dirigir Podem a Balears i va perdre, Tomás Fernández.

Tot i que en les eleccions al Parlament es vota per circumscripcions i a cada illa es presenten llistes diferents, les primàries autonòmiques de Podem es duran a terme en una sola votació per Balears i els més votats de cada illa seran els que integraran les respectives candidatures al Parlament per illes. En canvi, per a les llistes als consells es fa una votació separada per illes, en la qual s'elegiran per un costat el cap de llista i, per l'altre, la resta de membres.

En les primàries al Consell de Mallorca també es presenta una candidatura avalada pel consell ciutadà de Mallorca que encapçala Jesús Joan Jurado Seguí, un treballador del sector de l'hoteleria, fill del fundador del GOB i exregidor del PSM a Cort Jesús Jurado. En aquest cas, no es pot dir que serà ell el cap de llista perquè hi ha una altra persona que aspira a ser-ho, Maria del Carmen Azpilicueta Criado. La llista avalada per la direcció que lidera Jurado està integrada per 31 persones, que se sotmetran a les primàries per formar part de la llista al Consell. A banda d'aquestes, n'hi ha 19 més que s'hi presenten, entre les quals també hi ha Xelo Huertas, Aina Díaz i Tomás Fernández.

Al Consell d'Eivissa, només s'hi presenta una candidatura, liderada per Viviana de Sants Trotta.

A Menorca, en canvi, s'hi presenten dues candidatures senceres i tres candidats sense integrar. El lideratge de la candidatura de Podem al Consell de Menorca se'l disputaran Cristina Gómez Estévez i Javier Antonio Ares García.

Una vegada publicades des d'aquest dilluns les llistes provisionals que es presenten a les primàries i un pic revisades, hi haurà una campanya electoral entre els candidats entre els dies 20 i 29 d'aquest mateix mes. Les votacions telemàtiques entre els inscrits a la formació –més de 9.000 a Balears per a les votacions que s'efectuaren el febrer– tindran lloc entre el 25 i el 29, i finalment els resultats, amb els integrants i caps de llista de totes les candidatures de Podem al Parlament i els consells, es coneixeran dia 31.

 

Més continguts de

El + vist

El + comentat