La presidenta del Parlament es fa enrere i evita el cos a cos amb Armengol

Huertas retira la pregunta a la cap de l’Executiu mitja hora abans del ple

No hi haurà cos a cos entre la presidenta del Parlament i la del Govern. La imatge insòlita no es produirà. La presidenta de la Cambra, Xelo Huertas (Podem), ha retirat la pregunta que havia registrat a la cap de l’Executiu. Ho ha fet mitja hora abans que comenci el ple, amb un escrit presentat al registre en el qual indica només que retira la pregunta sense justificar per què ho fa.

La presidenta del Parlament havia registrat una pregunta dimecres passat per formular en el ple d’aquest dimarts a la presidenta del Govern. En la pregunta havia de demanar-li quan pensa i com pensa el Govern retornar els drets que perderen els treballadors públics durant els governs del PP a Balears i a Madrid. Era la primera vegada que la segona autoritat de la Comunitat fiscalitzava la primera participant activament en la sessió de control al Govern.

Aquesta circumstància va provocar retrets per part dels socis i fins i tot el Govern li va demanar que retiràs la pregunta per evitar exposar la figura de la presidència de la Cambra, a la qual se suposa una neutralitat i un paper d’àrbitre que es podria veure condicionat des del moment que la presidenta del Parlament baixa a l’arena per participar en un debat amb la del Govern. Fins i tot portaveus de formacions que no donen suport al Govern qüestionaren les intencions de Huertas i també el secretari general de Podem, Alberto Jarabo, va expressar que no hi estava d’acord.

Huertas havia respost a aquestes crítiques assegurant que estava reflexionant què fer i mitja hora abans del ple ha optat per retirar la polèmica pregunta. Evita també així que s’escenifiqui una nova mostra de divisió i desconfiança entre Podem, la formació que dóna suport al Govern sense fer-ne part, i els seus socis de Pacte que formen part del Govern balear.

El + vist

El + comentat