CORRUPCIÓ A LA POLICIA LOCAL

Tres funcionaris de Cort entren a declarar com a testimonis i surten com a imputats

Se'ls acusa de filtrar els exàmens d'accés a la Policia Local i pactar amb els polítics els destins dels agents

Tres funcionaris de l'Ajuntament de Palma han estat imputats per manipular l'assignació de places a la Policia Local. Els tres treballadors públics han acudit a declarar en qualitat de testimonis en el  cas de presumpta corrupció del cos. Una vegada finalitzada la declaració, el jutge ha modificat la seva situació processal en considerar que participaren en el procés per manipular les adjudicacions de llocs vacants d'agents de la P olicial m unicipal.

Els delictes que se'ls imputen són el de malversació i prevaricació. Segons fonts judicials, els tres encausats nous participaren en la filtració dels exàmens d'accés a les places i es reuniren amb l'exregidor de Seguretat Ciutadana, Guillem Navarro, l'excap de la Policia local, Antoni Vera -ambdós imputats en el cas- i també amb l'exregidora de Funció Pública de Cort, Irene San Gil i amb distints aspirants per decidir conjuntament quina destinació havien de demanar.

 

La trama

L'examen a l'oficial de la Policia Local de Palma va ser filtrat i podria formar part d 'una trama per afavorir uns comandaments afins a la nova estructura del cos. Així ho va manifestar Santiago Adrover, un dels policies imputats a la jutgessa instructora del cas de la presumpta manipulació de les oposicions a oficial. Aquest agent, a més d'admetre que ell mateix va ser un dels afavorits amb la filtració, apuntà directament a l'esmentat Antoni Vera com la persona que podria estar

Santiago Adrover, un dels policies imputats, apuntà directament a Antoni Vera com la persona que podria estar en el centre d'aquesta operació de "donar una empenta" a alguns aspirants afins

 

en el centre d'aquesta operació de "donar una empenta" a alguns aspirants afins. El policia penedit no afirmà expressament que tots els afavorits fossin propers al Partit Popular, però sí que va mencionar aquesta formació política en referir-se a aquesta qüestió.

En el marc d'aquesta trama també s'investiga policies locals que durant anys varen fer tasques de guardes de seguretat privada en locals nocturns i conflictius de la Platja de Palma i d'altres indrets gràcies a una trama organitzada per un d'ells, segons figura en el sumari del cas de la macrocausa que investiga el Jutjat d'Instrucció 12 de Palma.

L'aixecament parcial del secret de sumari que pesa sobre la causa ha revelat declaracions de dones que exercien la prostitució en alguns d'aquests locals i que, a més de policies, els establiments eren freqüentats per polítics.