Balears 28/08/2015

El Govern recupera l'exconseller Garcías i el nomena responsable d'ABAQUA

L'Executiu fixa les reivindicacions que traslladarà Armengol a Rajoy

R.g
1 min
Antoni Garcías. /ARXIU

PalmaEl Consell de Govern que ha tengut lloc avui dematí ha aprovat alguns dels nomenaments que encara falten per completar l'organigrama de l'Executiu. El més destacat és el de l'exconseller de Presidència amb el primer Pacte de Progrés, exdiputat i exsenador, Antoni Garcías, qui assumirà l'Agència Balear de l'Aigua i de la Qualitat Ambiental (ABAQUA). L'organisme tendrà un paper clau durant aquesta legislatura ja que el Govern s'ha marcat la millora de les infraestructures hídriques com a un dels eixos prioritaris.

A més, el Consell de Govern ha nomenat Beatriu Gamundí com a directora general de Relacions amb el Parlament, Mateu Capellà coma gerent dels Serveis Ferroviaris de Mallorca Josefina Tur com a gerent de la Fundació socioeducativa S'Estel, Joan Manuel Martínez com a gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris, Joan Ramon Villalonga coma director de l'IBANAT i Immaculada Munar coma gerent dels Serveis de Millora Agrària i Pesquera (SEMILLA).

A la mateixa reunió, l'Executiu ha fixat l'ordre del dia que vol traslladar a la reunió que la presidenta Armengol mantindrà dilluns que ve a la Moncloa amb Mariano Rajoy. Les reivindicacions de la cap de l'Executiu autonòmic afecten a quatre blocs: el finançament -amb el desenvolupament del Règim Especial de Balears i les inversions estatals com a punts forts-; el reforçament de l'estat del benestar, amb la petició de l'ajornament de la LOMQE i la l'accés universal a la sanitat pública; la millora de les infraestructures hídriques i la crisi humanitària a la Mediterrània.

stats