El GOB i MÉS, contra l'ampliació del port de Palma

El regidor de Palma Antoni Verger (MÉS) demanarà explicacions en la pròxima reunió del consell de Gerència d'Urbanisme de Palma

El GOB) ha reclamat avui a l'Autoritat Portuària un debat públic del projecte d'ampliació del port Palma per determinar si és o no d'interès per a la ciutat i per a Balears. Per la seva banda, el portaveu del grup municipal MÉS per Palma , Antoni Verger , ha manifestat el seu rebuig al " projecte faraònic i mastodòntic " que ha presentat l'Autoritat Portuària per ampliar el port de Palma i ocupar 340.000 metres quadrats sobre la mar.

Davant la preocupació que aquesta proposta tiri endavant, el portaveu del grup municipal MÉS preguntarà en la pròxima reunió del consell de Gerència d'Urbanisme de Palma, previst per dimarts que ve, si l'equip de govern de l'Ajuntament està d'acord i ha donat el seu vist plau al projecte.

La reacció del GOB també ha estat contundent: "Queda clar que la gran aposta de l'Autoritat Portuària segueix sent potenciar el turisme de creuers". Segons l'organització balear compromesa amb la defensa de la natura resulta qüestionable que els creuers proporcionin un autèntic benefici "atès que aquests monstres de la mar que poden traslladar fins a 5.000 persones fan estades molt curtes".

En aquest sentit, el GOB ha apuntat que considera que promoure l'amarratge de grans creuers suposa afegir al port de Palma l'equivalent a uns quants municipis, de manera que resulta necessari readaptar un conjunt d'infraestructures bàsiques.

"Aquest procés d'augment de la capacitat de les infraestructures de transport marítim ens hipotequen el futur, perquè assumeixen que el creixement urbanístic i turístic s'ha de continuar potenciant sense límits", ha destacat el GOB.

En opinió del GOB, darrera de la promoció d'aquest projecte hi ha els grups de pressió amb interessos en el turisme i els sectors nàutic, de la construcció i financer" amb la submissió de pràcticament tot l'espectre polític".