ELECCIONS

Cospedal apel·la a l'experiència del PP davant els “qui no han fet res abans”

La número dos del partit evita la polèmica pel vet a Gijón en la presentació dels candidats balears a les estatals

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha obert aquest dimarts horabaixa la precampanya del seu partit a les Illes amb vista a les estatals del 20-D i ho ha fet apel·lant a “l'experiència” de govern de la seva formació, que ha posat com a garantia del manteniment de l'estat del benestar i de la unitat d'Espanya. Però també ha alertat als ciutadans que vagin amb compte “amb aquells que no han fet res abans”, perquè “ja hem viscut" governs formats per gent sense experiència i “hem vist com ens deixaren el país”. La referència a l'anterior govern espanyol de José Luis Rodríguez Zapatero li ha servit per avisar els votants davant les opcions de Ciutadans i Podem.

Davant més d' un centenar de persones, que no cabien al pati de Can Oms de Palma, la número dos del PP no ha sortit del guió en l'acte de presentació dels candidats balears del PP al Congrés i al Senat. Ha defensat que els populars són el partit de la recuperació econòmica i que el president Mariano Rajoy “és literalment l'home que ha ajudat Espanya a sortir de la crisi”. També ha reivindicat que en “l'ADN” del PP es troba la defensa de la unitat d'Espanya i l'estima a “la nació més antiga d'Europa des de fa 500 anys”. La cita, un clàssic dels dirigents del PP, ha provocat els aplaudiments dels assistents.

Cospedal no s'ha referit en cap moment a la crisi viscuda recentment al PP balear pel vet al regidor i diputat Álvaro Gijón com a número quatre al Congrés. Entre el públic s'ha pogut veure un dels protagonistes d'aquella crisi, el president del partit a Palma, José María Rodríguez. A primera fila seia també l'expresident del Govern i del PP balear José Ramón Bauzá i el seu substitut, Miquel Vidal, a més del cap de llista al Congrés i exbatle de Palma, Mateu Isern.

De fet, la dirigent del PP espanyol no ha fet cap referència a Balears, més enllà de citar l'expresident Bauzá quan ha advertit que “per un governant és més fàcil dir que sí que dir que no”, però en els passats quatre anys s'han hagut de prendre “ decisions impopulars en moments que no eren fàcils” per reconduir un Estat que estava “a punt de la fallida”. Així mateix, ha aprofitat per apuntar que el Pacte balear no ha aprovat encara els pressuposts autonòmics per no perdre vots a les properes eleccions, malgrat que en realitat els pressuposts sempre s'aproven abans de Nadal.

La número dos del PP espanyol ha insistit a comparar la situació que es va trobar el seu partit quan va arribar al govern espanyol amb la que deixa ara, i ha recalcat que mentre que amb el PSOE es generaven 1.430 aturats al dia el novembre de fa quatre anys, ara gairebé 1.500 espanyols troben feina. I ha insistit a reivindicar que el seu partit és una garantia per al sosteniment de l'estat del benestar, perquè “la societat del benestar no se sosté amb pancartes al carrer i amb camisetes de colors”, sinó quan un govern és capaç de garantir la sanitat, l'educació i els serveis socials.

Abans de Cospedal ha intervingut el candidat Mateu Isern, que no ha amagat que el partit afronta una “ campanya especialment difícil” perquè “hi ha fronts perfectament orquestrats per intentar desacreditar totes les millores del PP”. Isern ha demanat als militants que no es deixin endur per “discursos pretesament nous o rupturistes”, pel “bonisme”, per “telepredicadors” o pel “màrqueting polític de segons quins nous líders que tenen solucions per a tots els problemes d'Espanya”. I ha insistit a no deixar que ningú “desenfoqui” la feina feta pel PP perquè Espanya estigui millor que fa quatre anys.

El candidat tampoc ha amagat que el seu partit ha pres decisions aquests quatre anys que han provocat que una part del seu electorat se senti “enfadat” o “decebut”, i ha demanat als simpatitzants que els convencin perquè es deixin estar “d'excuses” i votin el PP per “consolidar les reformes” i garantir que Espanya continuarà unida. “El PP és un referent perquè Espanya continuï sent una nació com sempre ho ha estat”, ha sentenciat.

Més continguts de