El PP dóna suport a Armengol per demanar a Madrid elevar el sostre de dèficit

Els populars entenen que Balears compleix amb els requisits perquè el govern central accepti a causa de l'aportació que realitza a l'Estat

El grup parlamentari del PP ha expressat el seu suport al Govern perquè demani davant Madrid incrementar el sostre de dèficit del 0,3% per a 2016, perquè considera que Balears compleix amb els requisits per a això a causa de l'aportació que realitza als comptes de l'Estat.

La portaveu del grup parlamentari popular, Marga Prohens, i el diputat Toni Camps han assegurat avui en roda de premsa que el seu partit defensa un dèficit diferenciat per a les comunitats autònomes, com va demostrar quan governava a les Illes. Aquest serà un dels assumptes que abordarà la presidenta del Govern, Francina Armengol, en la trobada que mantindrà demà a Madrid amb el president del govern, Mariano Rajoy. Els populars s'han queixat que no s'hagin demanat les seves aportacions a la reunió amb anterioritat.

No obstant això, els diputats del PP han advertit que seria "gravíssim" presentar uns pressupostos autonòmics per a 2016 que no fixin el sostre de dèficit marcat pel govern central (0,3%) perquè tindria conseqüències negatives per a la ciutadania balear i afectaria el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), que els darrers tres anys ha permès a les comunitats finançament a interès zero. En aquest sentit, Prohens ha criticat l'anunci de Podem de fer costat a uns pressupostos que incompleixin l'objectiu de dèficit per a l'any que ve.

Més continguts de

El + vist

El + comentat