ARA DIUEN QUE...

Dins el PP prenen nota dels moviments de Miquel Ramis i Rosa Estaràs

Els 'rodriguistes' consideren que han fet moviments a favor de la continuïtat d'Isern

- Dins el PP balear han pres nota dels moviments que suposadament han fet dos càrrecs del partit durant la crisi de Palma. Segons el sector 'rodriguista', l'actual diputat al Congrés, Miquel Ramis, s'hauria mogut per Madrid quan es va saber que s'estava oferint al batle de Palma, Mateu Isern, el càrrec que ocupa ell si renunciava a tornar optar a la batlia. I, segons el mateix sector, l'eurodiputada Rosa Estaràs també s'hauria mogut perquè Génova sortís en auxili d'Isern.

- Malgrat que pugui semblar una contradicció, fonts del PP asseguren que en la tria del candidat a Palma del seu partit també es té en compte que sigui catalanoparlant. Dins el PSIB també es té en compte i, de fet, es conegut que l'aspirant a candidat José Hila està fent esforços en aquest sentit i s'expressa, també a les xarxes socials, en la llengua pròpia.

- Cada vegada són més les veus dins el PSIB de Palma que consideren que l'exregidor Santi Morey no aconseguirà els avals necessaris per poder-se presentar a les primàries. Insisteixen que li estan fallant suports que donava per segurs.

- Precisament el cas de l'altre aspirant del PSIB, Ramon Socias, guarda similituds amb el de la futura candidata del PP a Ciutat, Marga Durán, per que cap dels dos militava a Palma. Socias ho feia a Sóller, d'on va ser batle, i Durán a Llucmajor, però tant un com l'altre aprofitaren el dia de presentació de la seva candidatura per destacar la seva relació amb Ciutat. El socialista va dir que hi havia viscut els darrers anys i la popular que hi va nèixer i viure fins que es va casar.

- Els centres educatius de les Illes Balears segueixen sense indicacions de cap casta per part de la conselleria sobre els projectes lingüístics. No hi ha interlocució, llevat de les trobades puntuals per convèncer que es faci alguna matèria en castellà. La inspecció educativa continua sense estar operativa i no hi ha cap resposta a les demandes dels centres. Sembla prou clar que l'estratègia del Govern en educació és arribar a maig de 2015 sense gaire renou.