PROCÉS INTERN

Rotger i Salom es descarten per ser els substituts provisionals de Bauzá

Miquel Vidal inicia la ronda de contactes per triar el president transitori del PP

Pere Rotger es retira de la cursa per convertir-se en el 'substitut' de Bauzá al capdavant del Partit Popular fins al congrés autonòmic que ha de triar un nou president de la formació l'any 2016. L'exbatle d'Inca, candidat proposat pel sector crític del partit, s'ha autodescartat a causa de la seva imputació pel cas Over marketing i empès per la renúncia d'Antoni Camps, també imputat, a ser portaveu del grup popular al Parlament. "Si no hagués estat així, la situació seria diferent", ha admès Rotger.

Per la seva banda, Jeroni Salom, president del PP a Mallorca, també ha manifestat que no optarà a la presidència interina del PP. "Amb la batlia de Binissalem ja en tenc a bastament", ha dit.

Un nom de consens

El secretari general del PP balear, Miquel Vidal, ha iniciat avui les rondes de reunions per trobar la fórmula amb la qual reconstruir el partit amb vista al congrés de l'any que ve. Vidal ha indicat que, després de ser nomenat, el president interí podrà triar el seu equip. Ara bé, una altra de les opcions seria la creació d'un grup de feina on estiguessin representats tots els sectors del partit. Aquesta és l'opció que preferirien els crítics. La creació d'una gestora es descarta, ja que no està prevista en els estatuts.

La intenció de Vidal és cercar una persona de consens, que vagi bé tant a l'expresident del Govern com als sectors del PP més allunyats d'ell. El sector crític proposarà "dos o tres noms", segons ha indicat Rotger, que no ha volgut especificar quins són i tan sols ha donat el detall que tots són de Mallorca. Un dels noms amb què s'especula és el de Martí Sansaloni, valor en alça dins el sector crític, exconseller de Bauzá i un dels únics que ha recuperat cert poder municipal després del 24-M, però és poc probable.

El president transitori del PP balear ha de ser un dels 120 membres que formen el comitè executiu. L'òrgan es reuneix dimecres a les 19.00 i validarà la proposta perquè Bauzá sigui senador autonòmic.