ELECCIONS MUNICIPALS

Desset aspirants es presenten a les primàries de MÉS per Inca

S'acorda que els membres d'Esquerra puguin votar

Vuit dones i nou homes s'han presentat a les primàries de MÉS per Inca, que serviran per elegir els vuit primers llocs de la llista electoral dels comicis municipals del mes de maig. Tot i que no hi són presents membres d'Esquerra, l'acord a què s'ha arribat amb la formació ha permès que els afiliats inquers de l'agrupació es poguessin apuntar per formar part del cens electoral, segons ha confirmat l'actual portaveu de MÉS i membre de la comissió de primàries, Antoni Rodríguez.

En total, 330 electors podran emetre el seu vot el proper dia 31 de gener, o també una setmana més tard, en cas que hi s'hagi de realitzar una segona volta. S'hi inclouen els 130 militants que MÉS té a la capital del Raiguer i unes 220 persones no afiliades que s'hi han inscrit. El termini per presentar-se finalitzà divendres passat.

Els candidats

Entre els aspirants a ocupar els primers llocs, hi ha dos independents, Desiree Sicilia i Antònia Sancho, mentre que la resta són militants d'Iniciativa-Verds, com Biel Frontera; del PSM, com el mateix Rodríguez, o de MÉS, com Alice Weber, membre destacada en les reivindicacions de la comunitat educativa.

És la primera vegada que l'agrupació tria els candidats mitjançant primàries. La candidatura resultant serà paritària a cada tram de dos. Els aspirants es presentaran oficialment en un fogueró de l'agrupació el proper divendres.

Resta de partits

Els candidats pels altres partits a la batlia d'Inca seran l'actual primer edil, Rafel Torres (Partit Popular), i el regidor Virgilio Moreno (PSOE). El més probable és que Àngel Garcia repeteixi amb els Independents i queda per saber si altres formacions, com Guanyem, es presentaran als comicis.

Més continguts de

El + vist

El + comentat