PRIMÀRIES PROGRESSISTES

Diversos independents optaran a la candidatura de MÉS

S'especula que Maria Antònia Font de l'STEI s'hi presenti, però no ho farà l'exlíder del GOB Miquel Àngel March

El procés de primàries obert per la coalició MÉS ha provocat que diversos independents s'hagin interessat per participar-hi. A hores d'ara es preveu que hi presentin candidatura alguns membres d'entitats o plataformes cíviques, a més de la professora de dret internacional de la UIB i abans vinculada a l'associació Memòria de Mallorca i a Amnistia Internacional, Margalida Capellà. També s'especula amb la possibilitat que s'hi presenti la portaveu d'Educació de l'STEI, Maria Antònia Font. En canvi, un dels qui s'ho havia plantejat, l'exportaveu del GOB Miquel Àngel March, ja ha comunicat que no s'hi presentarà.

Al marge dels independents, optaran a les primàries autonòmiques els màxims representants de les formacions integrants. El secretari general del PSM-Entesa, Biel Barceló, ho farà com a aspirant a encapçalar la candidatura, mentre que els altres dos líders, David Abril (IV) i Joan Lladó (Esquerra), es presentaran per intentar ser diputats. També s'hi presentarà la regidora d'Esquerra a Bunyola, Agustina Vilaret, a més de dues integrants del PSM a l'executiva de MÉS, Bel Busquets i Aina Bernad. En canvi, no està clar que opti a la reelecció l'actual diputat Miquel Àngel Mas (PSM-Entesa) i sí que ho podria fer el líder dels Independents de Santa Margaliga, una formació que s'ha incorporat a MÉS i que té al capdavant el batle d'aquest municipi, Toni Reus. També hi podria concórrer el regidor a Mancor de la Vall, Miquel Gallardo.

En qualsevol cas, MÉS farà públics tots els aspirants aquesta setmana perquè el termini de presentació de candidatures es tanca aquest dimecres. Les primàries de MÉS al Parlament per Mallorca, al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Palma es portaran a terme el proper 15 de novembre. Seran unes primàries obertes a tota la ciutadania progressista i no només s'hi votaran els caps de llista, sinó tots els integrants de les candidatures en votacions que disposaran d'urnes a la majoria de municipis.

Pel que fa a les primàries al Consell i a l'Ajuntament de Palma, ja han anunciat candidatura a encapçalar les llistes dos representants del PSM: el batle d'Esporles, Miquel Ensenyat, i el regidor de Palma Antoni Noguera, respectivament, i no es preveu que tinguin rivals per acabar liderant les candidatures a aquestes dues institucions.