PROCÉS INTERN

Una petita part dels senegalesos registrats no podran votar a les primàries de MÉS

S'han detectat algunes errades en les butlletes d'inscripció que no s'han pogut resoldre

Una part dels aproximadament 200 estrangers, la major part senegalesos, que s'han inscrit per votar a les primàries de MÉS de dissabte no ho podran fer. La raó és que no van emplenar totes les dades del full d'inscripció o ho van fer amb errors i no s'ha pogut contactar amb ells per resoldre aquesta situació perquè no van posar telefon de contacte o direcció electrònica. Segons fonts de la coalició, serien una petita part del total d'estrangers inscrits els que finalment no acabaran formant part del cens de la votació. Una altra petita part d'aquests immigrants, que es van registrar com a residents a l'Arenal de Llucmajor, hauran de votar en aquest municipi si en la butlleta d'inscripció no van posar que volien fer-ho a Palma.

El fet que hi hagi immigrants estrangers que s'hagin registrat per participar a les primàries és ben valorat en públic pels dirigents de la coalició. El seu líder, Biel Barceló, ha destacat aquest dimarts la xifra de 8.000 inscrits i ha desitjat que la participació en el procés de dissabte sigui alta. Barceló ha recordat que MÉS no impedeix la participació de ningú que ho vulgui per un criteri de nacionalitat i ha apuntat que 200 immigrants inscrits és una xifra relativament "baixa" sobre un cens de 8.000. També ha deixat clar que els partits no han apuntat a ningú sinó que són els ciutadans els qui s'han inscrit en alguns casos "animats des de diversos àmbits".

La coalició MÉS no posa cap condicionant de nacionalitat per poder votar a les seves primàries de dissabte, que són obertes a tota la ciutadania. Per fer-ho només cal haver-se registrat prèviament (el període d'inscripció ja s'ha tancat). Els ciutadans que volien votar havien d'assumir els postulats d'aquesta força política i acreditar que tenien més de 16 anys, que estaven empadronats a Mallorca i que no militaven a cap altre partit supramunicipal. Un pic tancat el període d'inscripció s'ha revisat el cens per comprovar que no hi hagi errors i, en aquest procés, s'han produït algunes baixes.

Si inicialment es va apuntar la xifra de 8.071 inscrits, ara hauria baixat a poc més de 8.000. D'aquests, 2.500 aproximadament votaran a Palma. No ho faran a la plaça París, com inicialment s'havia previst, sinó en un espai tancat per evitar qualsevol situació meteorològica contrària. Finalment s'ha optat per ubicar dues meses al centre Flassaders, al centre de Palma, i dos punts de votació més a Son Sardina i Sant Jordi. Precisament al centre Flassaders s'ha fet aquest dimecres un debat entre els dos candidats a liderar la llista de Cort, Joan Josep Pasqual i Antoni Noguera. Fora de Palma es podrà votar per regla general a les seus dels partits integrants de la coalició. L'horari de votació és de les 10 del matí a les vuit del vespre.

Dels més de 8.000 inscrits per votar, només 3.391 són militants o simpatitzants de MÉS o dels partits integrants de la coalició. La xifra d'afiliació, però, s'ha incrementat de forma important des que es convocaren les primàries perquè fa uns mesos era de 2.712.