LA PROPOSTA CULTURAL
Cultura 15/04/2015

L'Orquestra Simfònica homenatja l'Arxiduc al Principal de Palma

A més, teatre, presentacions de llibre, xerrades, documentals, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

16 min

Orquestra Simfònica de les Illes Balears / Concert d’homenatge a l’arxiduc Lluís Salvador

Teatre Principal de Palma / 20 h

Concert homenatge de l'OSIB a l'Arxiduc

Aquest concert commemora la figura de l’arxiduc Lluís Salvador d’Habsburg, qui va donar a conèixer les Illes Balears per tot Europa. El programa estarà integrat per obres del repertori del classicisme i el concert inclourà l’actuació de Daniel Ottensamer, un dels millors clarinetistes del món.

Primera part

Simfonia Veneciana, d’Antonio Salieri

Concerto per a clarinet, de Wolfgang Amadeus Mozart

Segona part

Dansa de les Fúries d’Orfeu i Eurídice, de Cristoph W. Gluck

Simfonia 101 ‘El Rellotge’, de Joseph Haydn

‘Beabà’ / Poemari

Embat llibres. Palma / 19 h

Beabà

Presentació del poemari ‘Beabà’, del professor August Bover. És una fita de la literatura potencial catalana: un conjunt de 25 tautogrames, un per a cadascuna de les lletres de l'alfabet, perfectament interpretats pels dibuixos de Pere Capellà.

Hi intervindran Pere Capellà, professor de la UIB i coautor i il·lustrador; Miquel Àngel Llauger, escriptor i professor, i August Bover.

'Sicília sense morts' / Presentació de llibre

Abacus (Colom, 9. Palma) / 19.30 h

"Sicília sense morts", de Guillem Frontera

Mallorca, en l’obra de Guillem Frontera, també podria ser el laboratori del món, on creix especialment la cobdícia –que en la seva versió evolucionada es diu corrupció. Igual que els bacteris i les persones, les passions arcaiques s’adapten a la modernitat: algú en temps llunyans roba la terra d’una vídua, algú en temps actuals manipula una complexa trama de corrupció per obtenir venjança, i un dia el jove president de la Comunitat Autònoma rep una rata morta dins un cofret de plom…

Hi participaran Cristòfor Soler, expresident del Govern balear, i l’escriptor Sebastià Alzamora.

Enllaçant Manacor / Cicle de conferències

Espai Na Camel·la (Manacor) / 18.30 h

Enllaçant Manacor

Dins el cicle de conferències d'entitats socials que es du a terme cada dijous a l'espai na Camel·la, parlaran Carme Muñoz, directora d'EAPN (Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social; Manuel García, membre del grup de participació d'EAPN, i

Àngela Pons, portaveu i activista de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

'Romeu i Julieta 2.0' / Teatre de Barra

Lab (Sant Magí, 22. Santa Catalina. Palma) / 21 h

En aquesta edició del 'Teatre de Barra' es torna a dedicar al cinema

Arriba la sisena edició del Teatre de Barra. El concurs es desenvolupa a sis bars, amb sis obres i durant sis dijous, amb la final el 16 de maig al teatre Mar i Terra de Santa Catalina. El tema és ‘El cinema al teatre’, raó per la qual s’anomena ‘Directed by... la seqüela’.

Les sis obres seleccionades es representen durant 15 minuts a diferents locals d’oci de la barriada de Santa Catalina durant sis dijous consecutius.

Aquest dijous es representarà 'Romeu i Julieta 2.0', a càrrec de Marga Arrom, al Lab, en homenatge a Baz Luhrmann.

'Watershed (Caudal)' / Projecció

CaixaFòrum (plaça Weyler, 3. Palma) / 19 h

Watershed

El whisky és per beure, l'aigua és per lluitar", diu Jeff Ehlert, guia de pesca amb mosca artificial del Parc Nacional Rocky Mountain recordant una dita molt coneguda al llarg de la conca del riu Colorado. Mentre que el riu més estancat i desviat del món lluita per mantenir trenta milions de persones a l'oest dels Estats Units i Mèxic, l'acord de pau conegut com el Pacte del Riu Colorado està arribant al límit. Com podem satisfer les necessitats d'un poble en creixement enfront de l'augment de temperatures i la disminució dels nivells de pluja en una terra que ja és àrida? Com es pot trobar l'equilibri entre els interessos en competència de ciutats, agricultura, lleure, flora, fauna i comunitats indígenes amb dret a l'aigua?

Femení plural / Concert

Espai Xocolat (Font i Monteros, 18. Palma) / 20.30

Femení plural

Aquest jove trio ens ofereix un concert acústic amb versions de cançons conegudes de diferentes estils tant en català, castellà com en anglès, des de Beatles, Mana, Amaral, Christina perry fins a Rihanna i Madona, entre d'altres, a més d'algunes de pròpies.

'El bon lladre' / Teatre

Teatre del Mar (C. de Llucmajor, 90. El Molinar. Palma) / 21 h

El bon lladre

Josep Julien, dirigit per Amb la companyia Iria produccions, Xicu Masó, protagonitza aquesta 'road movie' interior, obra de Conor Mcpherson, en què els conceptes del bé i del mal són expulsats sense miraments de la carretera. El protagonista cerca la redempció en una fugida cap endavant, de vegades tràgica i de vegades còmica, però sempre entendridora. A través d’una història aparentment senzilla, el veim provant d’escapar del seu destí i fracassant una vegada i una altra enredat en la teranyina en què s’ha convertit la seva existència.

'Bits' / Espectacle

Auditòrium de Palma (passeig Marítim, 18) / 21 h

'Bits', la nova obra del Tricicle

‘Bits’ és el vuitè espectacle de creació del grup de teatre gestual El Tricicle. Els característics gags humorístics sense paraules que han definit la trajectòria del grup format per Joan Gràcia, Paco Mir i Carles Sans s’endinsen aquesta vegada en el món digital per oferir un seguit de números humorístics durant més d’una hora. En aquest espectacle, els integrants de Tricicle han esdevingut Bits, intangible unitat d’informació que alimenta el món digital, i per això, a cop de ratolí, salten d’esquetx en esquetx, de tema, de decorat, de personatges, d’ulleres, de sexe i, fins i tot, recuperen vells coneguts per fer-se un autohomentage, amb la finalitat d’augmentar una passió malaltissa que els persegueix des de fa 32 anys: aconseguir la màxima Densitat de Gags per Minut Possible (DGMP).

'Dansa a les Illes Europees' / Taula rodona

L'Aljub d'Es Baluard / 19.30

Palma dansa

Taula rodona que servirà per presentar el festival Palma en la Dansa a Es Baluard. Diferents companyies i creadors debatran la situació dels diferents festivals que s'organitzen a les illes del litoral mediterrani. Hi participaran Akropodity Dance Theater Company (Grècia), Sofia Falieru del festival Dance Days Chania (Grècia), Cia. A Golpes de Nada (Menorca-Sevilla), Cia. Auments (Mallorca), Natalia Medina, Masdanza i Roberto Torres (Illes Canàries), Pere Santandreu (auditori de Sa Màniga).

'Els menorquins de la Gran Guerra (1914-1918)' / Presentació de llibre

Can Victori, seu de l’IME (camí del Castell, 28. Maó) / 20 h

Els menorquins de la Gran Guerra portada

L'historiador Marc Pallicer presenta a Maó el seu nou llibre, en el qual revela les vides de la dotzena d'illencs que, residents llavors a Alger, lluitaren per França en la Primera Guerra Mundial.

'Fotografies dels senyors d'ahir' / Presentació de llibre i inauguració de l'exposició

Centre Cap Vermell (Cala Rajada) / 19 h

Fotografies dels senyors d'ahir

'Fotografies dels senyors d’ahir' és una selecció de fotografies fetes pels Canaan durant la seva estada a Cala Rajada. És un interessant document fotogràfic dels anys cinquanta i primers dels seixanta del segle passat.

La presentació del llibre de fotografies serà a càrrec dels restauradors de les fotografies: Daniel Vega Borrego, doctor en Belles Arts, i Sergio Vega Borrego, cineasta i llicenciat en Comunicació Audiovisual. A continuació, tendrà lloc una projecció de les fotografies a la façana del Centre Cap Vermell.

L'exposició consta de 60 fotografies de l'arxiu fotogràfic d’Aurelia i Carl Canaan, un matrimoni americà que residí a Cala Rajada entre 1955 i 1965 i que va construir i regentà l’hotel Castillo. L’experiència del matrimoni Canaan a Mallorca apareix publicada en el llibre 'El senyor ahir'. D’aquí el títol d’aquesta exposició.

L'exposició es podrà veure fins al 24 de maig.

'1001 caps. Un poema visual' / Exposició

CCA Andratx (C/Estanyera, 2. Andratx) / Inauguració a les 19 h. Fins al 14 de juny

1001 caps

El CCA Andratx presenta la instal·lació col·lectiva '1001 caps'. Coordinada per Miquel Segura, hi han participat més de 30 reconeguts artistes mallorquins. La instal·lació presenta prop de mil caps que adopten gests i expressions i inclou 40 mòduls instal·lats

damunt pedestals de ferro acompanyats per una il·luminació zenital que dóna més força al conjunt. 1001 caps és un compromís ètic i estètic de voluntants personals, una instal·lació sobre la convivència que dóna cabuda a diferents aspectes de les relacions humanes: la dignitat, la llibertat, la igualtat, la identitat i la diversitat. Més de trenta artistes col·laboren en aquest projecte artístic i uneixen les seves diferents inquietuds, aportant així una visió individual del món alhora que col·lectiva.

'In dialogue' / Exposició

CCA Andratx (C/Estanyera, 2. Andratx) / Inauguració a les 19 h. Fins al 14 de juny

In Dialogue by Dorte Lehnigk-2

El CCA Andratx acull la nova exposició de l'artista alemanya Dörte Lehnigk. A 'In Dialogue' presenta la seva darrera sèrie de treballs damunt paper amb un total de vint obres en petit i gran format. L'estil de Dörte Lehnigk ha evolucionat des de les seves sèries paisatgístiques, tant interiors como exteriors, fins a arribar al seu més recent i reconegut estil, en el qual la minimalista figura humana agafa tot el protagonisme. Les obres parteixen de l'observació directa de la vida quotidiana, les accions i els sentimients. Mescla aquests actes amb les seves pròpies experiències, que donen com a resultat obres extremadament íntimes en les quals l'espectador es veu forçat a submergirse. Els personatges són extrets del seu entorn i es presenten en espais oberts i abstractes que creen tensions entre el que és real i irreal; és l'ambigüitat en estat pur.

Tasts gastronòmics / Cicle

Diferents pobles / Fins al mes de juny

Tasts gastronòmics

En la V edició dels Tasts gastronòmics, es poden conèixer els productes de Mallorca en més de 50 sessions amb els responsables de les empreses més destacades de l'illa. Ells mateixos presentaran i convidaran a tastar uns aliments que es caracteritzen per la qualitat i l'exquisidesa.

En aquesta cinquena edició, hi participen 24 empreses: Gin Eva, Vins Oliver, Galletes Gori de Muro, Formatges Son Jover, Ketchup de Forqueta, Can Caló, Licor Sermita, Ses Antigues Neules, Olis de Jornets, Salses i Balsàmics Fet a Sóller, Cervesa Mayurqa, Mel Son Gravot, Formatges Burguera, Jaume de Puntiró, Sobrassada Can Ribas, Vins Can Coleto, Cafes Bay, Gelats Valls, Vins Son Bordils, Licors Moyà, PepLemon, Espècies Crespí, Vins Can Verdura i Oli de Son Barbassa.

Els tasts es fan a nou municipis de Mallorca: Palma, Capdepera, Sineu, Andratx, es Capdellà, Montuïri, Esporles, Vilafranca i Búger.

Podeu consultar tota la programació a: www.gastronomicament.cat/tasts

'Tàndem' / Exposició

Capella de la Misericòrdia (pl. de l'Hospital, 4. Palma) / Fins al 9 de maig

Tàndem

Comissariada per María José Corominas i Ana Bàrbara Cardellà, el projecte d’aquesta exposició va sorgir de la constatació de les parelles d’artistes que s’havien creat en poques dècades. Van contemplar els treballs de cada un i s'adonaren fàcilment que, malgrat compartir estudi o estudi i vida, els treballs que feren es mantingueren en una independència conceptual i estètica perfecta amb els del company. La tesi d’aquesta exposició vol deixar palès com nou parelles d’artistes, que decidiren recórrer junts el camí de la vida o de l’art, han mantingut trajectòries independents, sense que les seves obres s’hagin impregnat de mimetismes. A 'Tàndem' no hi tenen cabuda els grups artístics, ja que la voluntat de l’exposició és demostrar les diferències entre el treball de parelles que comparteixen estudi o vida.

'Una llengua cap a la llibertat' / Exposició

Can Alcover-Espai de Cultura (c/ de Sant Alonso, 24. Palma) / Fins al 18 d’abril

llengua llibertat

‘Una llengua cap a la llibertat: realitat i vitalitat de la llengua catalana’ és el títol complet d’aquesta mostra promoguda per la FOLC (Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana) i comissariada per Jordi Solé i Camardons, sociolingüista, bon coneixedor de la situació actual de la llengua catalana. El disseny dels plafons a tot color és obra de Cèsar Amiguet. L'exposició mostra, en 20 plafons, la realitat actual de la llengua, amb els següents eixos temàtics: els territoris on es parla el català, la realitat desigual dels usos idiomàtics i la vitalitat i la història de la llengua catalana. Expressa la realitat tal com és, subratllant la vitalitat enorme de la llengua, malgrat els segles de persecució lingüística que ha hagut de suportar. Horari: de dilluns a divendres, de 10 h a 19 h; dissabtes, de 10 h a 13 h.

'The Autobiography of Aguirre Schwarz' / Exposició

CCA Andratx (c/ de l’Estanyera, 2) / Fins al 15 de juliol

autobiography

L’artista urbà francès ZEVS du fins a Mallorca el seu darrer treball, ‘The Autobiography of Aguirre Schwarz’. Aquest és el seu nom real, de manera que aquesta doble identitat li permet reflexionar sobre la seva nova forma de vida a Mallorca. Així, l’artista mostra les seves obres més personals amb el seu nom vertader. A més de demostrar una fixació per les pintures ultravioletes, es permet el luxe de fer modificacions políticament incorrectes del treball de David Hockney ‘A bigger splash’. Horari: de dimarts a divendres, de 10.30 h a 19 h; dissabtes i diumenges, de 10.30 h a 16 h.

'Land-escape' / Exposició

Casal Son Tugores (Clastra de Son Tugores, 2. Alaró) / Fins al 13 de juny

land escape

L’artista russa Natasha Lébedeva (Sant Petersburg, 1975) presenta una sèrie de fotografies amb les quals mostra la seva personal percepció del paisatge amb el qual conviu dia a dia des que va trobar a Alaró la seva residència habitual. La seva obra es caracteritza per moments captats amb la càmera que posteriorment, en l'estudi, converteix en peces en les quals diferents instants se superposen fins a portar la imatge al límit, aquest punt en el qual la inconnexió entre diverses imatges reals es converteixen en una sola imatge irreal.A ‘Land-escape’, Lébedeva mostra com el llenguatge fotogràfic pot transformar-se en pictòric. Horari: de dilluns a divendres, de 16 h a 20 h; dissabtes, d’11 h a 13 h.

'Vellesa – Bellesa' / Exposició

Espai d'Art 32 (c/ de la Reina Maria Cristina, 9. Pollença) / Fins al 2 de maig

tàpies

Miquel Àngel Albis va afirmar que amb el títol d'aquesta mostra encarava dos conceptes significativament distants, però formalment gairebé idèntics. Per ell, “la vellesa és un premi, un regal privilegiat que permet acabar el projecte vital que vas començar el dia del teu naixement”. El viatge que proposa està dividit en tres sèries: en la primera, s'ocupa de la vellesa anònima amb vint retrats de personatges desconeguts; la segona la componen retrats d'artistes que han tingut una influència directa en la seva obra i han arribat a vells; finalment, hi ha la sèrie de retrats familiars amb un tractament de la vellesa més transparent i diàfan. Horari: de dilluns a dissabte, d'11 h a 13.30 h i de 17 h a 21 h; diumenges, de 10.30 h a 13.30 h.

'Cor en brases' / Exposició

La Llonja (plaça de la Llonja, 5. Palma) / Fins a l’1 d’octubre

Rebecca Horn. Glowing Core

L’artista alemanya Rebecca Horn inaugura la mostra ‘Cor en brases’ a la Llonja, que inclourà un espectacle sonor a càrrec de Hayden Chisholm.

Amb el títol ‘Cor en brases’, l’artista alemanya de més renom internacional, Rebecca Horn, mostra una obra ‘site specific’ que convida a meditar sobre la tranquil·litat, la inspiració i la llum que ofereix Mallorca, un lloc al qual l’artista viatja freqüentment. Es tracta d’un conjunt escultòric dedicat a Ramon Llull, integrat per una obra central, una escultura de llum de 18 metres d’alçària i 16 escultures que l’envolten.

La instal·lació està composta per materials molt diferents: peces electròniques, miralls, acer, llum, figueres de moro i so, a través dels quals es cristal·litza el missatge i la relació entre el temps i l’espai que té l’artista. Les figueres de moro caracteritzen la presència de l’illa balear, i la música de Hayden Chisholm, creada per a la inauguració de l’exposició, reflecteix els moviments de les escultures.

Rebecca Horn també és una gran poeta. El seu poema “Cor en brases” pren el títol de l’exposició i diu: “En el blau rotatori de l’embut / l’ull espiral obert / carrega la rabosa el seu ardor per dins. / Flames alades s’enduen la negror de la mort”.

Chloé Piot / Exposició

Addaya Centre d'Art Contemporani (C/ Alexandre Rosselló, 10. Alaró) / Fins a finals d'abril

Chloé Piot

L’artista en residència actual a l’Addaya Centre d’Art Contemporani és Chloé Piot. Es va graduar a l'Escola Nacional d'Art de Llemotges (França) el 2009. Actualment estudia a la Hochschule für Grafik und Buchkunst de Leipzig (Alemanya). Ha participat en diverses exposicions i residències a França, Països Baixos, Espanya i Alemanya. La seva obra està present en la col·lecció del Frac Limousin, França. El sentit de la posada en escena intriga especialment en els treballs de Chloé Piot. Mitjançant uns assemblatges molt simples compostos de postals, explora la tercera dimensió utilitzant dispositius molt específics com es pot veure a les obres ‘Sublim (Kant)’ o ‘Olimp’. Altres exemples que abunden combinen imatges o imatgeria amb elements als quals els dóna relleu. Sovint influït pel cinema (‘Into the Wild’, ‘Full Monty’, ‘Arizona Dream’, ‘Les Ferrures’ de Clint Eastwood...), les obres de Chloé Piot intenten retornar una mica d'aura a uns clixés molt desgastats que acaben plasmats sobre embalatges (caixes de sabates, portades de discos, caràtules de cintes VHS...), utilitzant mitjans ficticis o artificis de posada en escena.

Casa Llorenç Villalonga. Museu literari / Exposició

Casa Llorenç Villalonga (c/ Bonaire, 25. Binissalem) / Permanent

Museu Llorenç Villalonga

La Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem es transforma en la Casa Llorenç Villalonga. Museu Literari, un centre que us proposa un viatge a través de la vida d’un dels principals novel·listes de la literatura catalana del segle XX i per les seves obres més emblemàtiques, com ara 'Bearn', 'Mort de dama' i 'L’àngel rebel'. El recorregut de l’exposició permanent es realitza amb el complement essencial d’una APP d’autoguiatge que permet al visitant, mitjançant la tecnologia més puntera, endinsar-se en la vida i obra de l’autor, a més de realitzar un viatge a l’interior del seu univers literari a través de les cambres de Can Sabater, casal senyorial de la vila de Binissalem, carregat de valors arquitectònics, etnogràfics i de ressons literaris. Horari: de dilluns a divendres, de 10 h a 14 h; dimarts i dissabte, de 16 h a 20 h. Entrada gratuïta.

'Sculptures & groceries' / Inauguració exposició

L 21 (c/ de Sant Martí, 1. Palma) / Fins al 27 de juny

sculptures

El canadenc Mike Swaney (1978) presenta 'Sculptures & groceries', una sèrie d'escultures de ceràmica que ha deixat eixugar a l'aire lliure i que posteriorment ha pintat amb oli i ha vernissat. D'aquesta manera, les peces brillen i tenen un acabat que recorda la porcelana. També es caracteritza per fer servir capses de menjar com a peanyes de les obres, perquè el públic s'hi pugui acostar i les senti com a properes. A més, rescata i dóna protagonisme a objectes que normalment passes desapercebuts. El treball de Swaney reflexiona sobre la vida quotidiana i els ritus i costums actuals a partir de la ironia i el disbarat. L'exposició s'ubica a l'espai The Envelope de la galeria L 21.

'Llibres d'artista' / Exposició

Lluc Fluxà Espai H. C. (Can Ribera, 4. Palma) / Fins a l'1 de maig

fluxà

L’exposició col·lectiva ‘Llibres d’artista’ exhibeix, entre d'altres, 'Visitas de 1 a 2', de Frederic Amat (que hi ha fet 12 serigrafies estampades a mà) i text de Juan Benet; 'Ll', amb dotze aiguaforts en negre de Jaume Plensa i poema de Jesús Ferrero; 'Hommage to my father', que conté 96 'offset' litografies de Hanne Darboven; 'Per sempre', llibre de Teresa Matas realitzat en tela; 'Immer, de Jaume Orejuela; 'Ser-hi només', amb 65 dibuixos realitzats en betum líquid, llapis i grafit sobre paper i coberta de pell, del menorquí Francesc Florit Nin; 'Abecedària', també de Florit Nin; 'Metamorfosi', llibre poema elaborat per Pilar Cerdà, i 'Levitaciones', que consta de tretze peces gràfiques de Mònica Fuster. Horari: de dilluns a dijous de 17 h a 20.30 h; divendres d'11 h a 14 h.

'Gènesi. Sebastião Salgado' / Exposició

CaixaFòrum (pl. Weyler, 3. Palma) / Fins al 24 de maig

gènesi salgado

El fotògraf Sebastião Salgado pretén amb el projecte 'Gènesi', que va començar el 2004, cercar els orígens del món i d'aquest planeta que habitam, un món que ha evolucionat durant milers d'anys abans de veure's enfrontat al ritme de la vida moderna. L'exposició aplega fotografies de paisatges, animals i persones allunyades del món modern; de regions vastes i remotes, on la natura continua regnant. Les fotografies de 'Gènesi' aspiren a revelar aquesta bellesa i representen un homenatge a la fragilitat d'un planeta que tots tenim el deure de protegir. Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 21 h; diumenges i festius de 10 a 14 h.

'Coll Bardolet en petit format' / Exposició

Fundació Coll Bardolet (via de Blanquerna, 4. Valldemossa) / Fins al 30 d'abril

bardolet

El petit format era un dels preferits del català Josep Coll Bardolet, que hi va realitzar un gran nombre d'obres, i també dels seus seguidors. En aquesta mostra es podrà comprovar la capacitat de creació i de resolució que l'artista aconseguia en aquestes peces de format zero (14x18 cm). És una exposició per veure amb temps, amb cura i minuciositat, per poder descobrir la visió de l’artista de la nostra cultura popular i la nostra terra. A 'Coll Bardolet en petit format', s'hi pot veure una sèrie d’obres de diferents moments de la vida pagesa mallorquina: la recollida de l’oliva, el descans a l’ombra d’un arbre, els balls i la festa al poble i els mercats; però també podem veure el paisatge amb les seves oliveres i els xiprers; els rams de flors, que Coll Bardolet recollia cada dia del seu jardí... Així mateix, hi ha treballs que recullen la seva estada a Eivissa a Escena eivissenca, a banda d'algunes de les seves darreres obres, en què el pinzell va ser substituït per l’espàtula i l’oli per l’acrílic.

'Monestir de Cabrera. Segles V-VIII dC' / Exposició

Casal de Can Pere Ignasi (Campos) / Fins al 23 d'abril

El monestir de Cabrera

'Monestir de Cabrera. Segles V-VIII dC' presenta els resultats de quinze anys d’excavacions a l’illa de Cabrera, que han demostrat l’existència d’un monestir al subarxipèlag durant l’antiguitat tardana, tal com deien els documents antics.

Aquesta exposició inclou una sèrie d’activitats i exposicions paral·leles, com 'Evolució històrica del migjorn de Mallorca i Basílica Paleocristiana de Son Fadrinet', exposició documental; les conferències 'El monestir de l’illa de Cabrera', a càrrec del Dr. Mateu Riera Rullan, i 'Els recursos alimentaris del monjos de Cabrera', a càrrec del Dr. Damià Ramis Bernad; els tallers familiars programats els dissabtes matins, i una visita a l’illa de Cabrera.

'Implosió (cel·lular). Carte Blanche a Agustín Fernández Mallo' / Exposició

Es Baluard (plaça de la Porta de Santa Catalina, 10. Palma) / Fins al 20 de setembre

'Implosió'

Aquest divendres a les 19.15 h s'inaugura l'exposició 'Implosió (cel·lular). Carte Blanche a Agustín Fernández Mallo'. 'Implosió (cel·lular)' es planteja com a resposta de l’escriptor Agustín Fernández Mallo a una Carte blanche sobre la col·lecció permanent d’Es Baluard: un recorregut a través de l’obra ja existent reordenant-ne certs elements claus en una lectura diacrònica i inoculant-ne d’altres. L’espectador d''Implosió (cel·lular)' entrarà a l’exposició i immediatament veurà que en un fotograma perdut d’una pel·lícula de cinema mut de principis del segle XX, 'El secreto de la Pedriza', apareix, precisament el lloc on ara com a visitant es troba: Es Baluard. Aquella pel·lícula, inesperadament, li servirà de guia i relectura de les obres d’art del segle XX i el que duim del segle XXI que conté aquest centre.

stats