PSIB, MÉS i El Pi, els únics partits que subscriuen el Pacte per l'Educació

PP, Ciutadans i Guanyem es mostren en desacord amb alguns punts, Podem l'avalua i UPyD no se l'ha llegit

Dels vuit partits que es presenten amb possibilitats d'entrar al Parlament, només tres donen suport i ja han subscrit el Pacte per l'Educació impulsat per la plataforma Illes per un Pacte, en què han fet feina més d'una vintena d'entitats, entre les quals destaquen la UIB, l'Assemblea Docents o Coapa. Així s'ha posat en relleu en l'esdeveniment #CANDIDATOSCAIB, on es reuniren els caps de llista de les diferents formacions al Parlament i tuitaires. Just PSIB, MÉS i El PI han mostrat el seu suport nítid al document, que ja han subscrit, quan se'ls ha demanat per aquest.

La resta, PP, Podem, Ciutadans, Guanyem i UPyD, no ho han fet igual. En el cas del Partit Popular, ha estat el mateix José Ramón Bauzá el qui ha dit que tot i que compartia molts punts del document, per la seva formació i per ell, "el trilingüisme és irrenunciable" i que, per tant, no li podia donar suport. Més enfora encara ha quedat Ciutadans. Els seu candidat, Xavier Pericay, ha dit que si bé compartia "l'esperit del pacte", no podia subscriure'n molts dels punts.

D'altra banda, el candidat de la plataforma d'Esquerra Unida, Guanyem, Manel Carmona, ha fet seves les reivindicacions de la plataforma Crida, sobretot en el sentit de no acceptar el reconeixement de l'escola concertada com educació pública. En  termes iguals s'ha manifestat Alberto Jarabo de Podem, que tot i que ha dit que de moment avalua el pacte, en qualsevol cas no el subscriurà abans del 24-M.

En el cas d'UPyD, la seva candidata al Parlament, Natalia Prieto, ha dit que ni tan sols se l'havia llegit i que, per tant, no es podia pronunciar.

El + vist

El + comentat