ARA DIUEN QUE...

El PSOE de Palma vol que Calvo sigui la candidata al Congrés per Balears

Malgrat la petició, qui té més opcions de ser el cap de cartell és Ramon Socias

- Agrupacions socialistes de Palma plantegen que l'exbatlessa Aina Calvo sigui la candidata del PSOE per Balears a les properes eleccions generals i que l'exdiputat Antonio Diéguez sigui el candidat al Senat per Mallorca. En les votacions que s'han fet, Calvo ha obtingut 83 vots i l'exdelegat del Govern, Ramon Socias, 55; mentre que al Senat, Diéguez n'ha obtingut 36 i l'actual senador Antonio Manchado, 30. Malgrat aquesta petició, qui té més possibilitats és Socias. A banda que és més proper que Calvo a la direcció socialista, el partit cerca un home per encapçalar la llista perquè es dóna per fet que la número dos serà l'eivissenca Sofía Herranz, actualment diputada i molt propera a Pedro Sánchez. La decisió la prendrà aquest cap de setmana el Consell Polític dels Socialistes de Mallorca.

- El diputat del PP al Congrés, Miquel Ramis, ha comparegut aquest dimecres com a portaveu del partit, després d'un temps de no fer-ho. Ha comparegut per carregar contra el Govern del Pacte, com solia fer. Més d'un ha vinculat la seva reaparició en aquest paper amb la proximitat de les eleccions generals i amb la necessitat de Ramis de lluitar internament per poder-se garantir un lloc en les candidatures. Qui aspira a substituir a Ramis com a cap de llista al Congrés seria l'exbatle de Palma, Mateu Isern, mentre que Ramis podria acabar de candidat al Senat.

- La jutgessa del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Palma ha desestimat el recurs formulat per l’empresa ZARPIMI SA, que tenia intenció de construir una urbanització a la finca de la Vinyola de sa Ràpita (Campos), i que al 2011 l'esquerra va eliminar com a àrea de reconversió territorial (ART), quan es va tenir coneixement de com s'havien gestionat aquestes operacions. Es tractava de requalificacions automàtiques del tot desproporcionades, ja que eliminant un hotel es podia fer una urbanització de milers de places. Unes operacions que havia dibuixat Unió Mallorquina i que va investigar un jutjat de Palma, que quan va decretar l'arxiu provisional va admetre que eren del tot sospitoses, però no pogué provar cap suborn. La sentència confirma una vegada més que les amenaces de grans indemnitzacions als especuladors cada vegada tenen menys recorregut judicial.

- El comandament de la Guàrdia Civil responsable de les diligències per les pintades contra la farmàcia de Bauzá és el mateix que va ordenar detenir els encausats de Bunyola i que va signar l'informe contra ells. També va ordenar als agents presentar-se a la Conselleria d'Educació quan un grup de joves van entrar a la seu d'aquesta.

- L'advocat defensor dels presumptes autors de les pintades contra la farmàcia de l'expresident Bauzá va citar Alfonso Guerra a les seves conclusions. Va explicar que als anys 80, quan l'extrema dreta insultava els socialistes després de cada atemptat d'ETA, el llavors vicepresident del govern central, Alfonso Guerra, deia que les injúries entraven en el càrrec.

- Els partits que donen suport al Pacte han de començar aquesta setmana a posar noms damunt la taula per designar el futur director general d'IB3. De tota manera, primer han d'aclarir-se en la qüestió de la internalització.

- El Parlament de les Illes Balears celebrarà el 30 d'agost cada any el Dia internacional de les víctimes de desaparició forçada, una iniciativa que pretén retre homenatge a totes aquelles persones que han estat assassinades o que han desaparegut a conseqüència de les seves idees o en el transcurs d'un conflicte. Aquesta data coincideix amb el Dia internacional de les víctimes de desaparicions, instaurat per Nacions Unides.

El + vist

El + comentat