Rafel Nadal: "Encara tinc la passió i la motivació per continuar jugant"

Derrotat l'any passat en els quarts de final del torneig pel seu compatriota David Ferrer, i amb una marca de 50 victòries i només tres derrotes en aquest Masters 1000, Nadal ha considerat que encara li falta posar-se una mica més a punt

Rafel Nadal ha assenyalat aquest diumenge en una trobada amb la premsa internacional a Montecarlo, on ha guanyat el torneig en vuit ocasions, que encara conserva "la passió i la motivació per continuar jugant a tennis".

Derrotat l'any passat en els quarts de final del torneig pel seu compatriota David Ferrer, i amb una marca de 50 victòries i només tres derrotes en aquest Masters 1000, Nadal ha considerat que encara li falta posar-se una mica més a punt.

"Em sent bé, com sempre que torn a Montecarlo. Encara queden dos dies abans de començar el torneig i esper estar llest", va dir. "Treball per aconseguir jugar bé tan aviat com sigui possible. I si no cregués que podria fer-ho, no seria aquí. Encara tinc la passió i la motivació per continuar jugant a tennis. I el tennis, per mi, vol dir que he de ser competitiu".

Nadal arriba a la temporada de terra amb un sol títol aquest any, l'aconseguit a Buenos Aires, amb 15 victòries i 5 derrotes en total, l'última davant el seu compatriota Fernando Verdasco a Miami.

"No hi ha una gran diferència entre jugar malament i estar jugant bé. Són petites coses que acaben produint grans canvis", ha dit sobre el seu moment actual. "He de ser més fort, per ser més regular. No puc jugar bé alguns jocs i de sobte encadenar quatre errors no forçats, com va ser el cas a Miami. Necessit tenir un millor control del ritme de punts", ha recordat sobre el seu pas per la pista dura americana.

"Si es treballa correctament i un continua sent pacient i tranquil, s'aconsegueix", ha puntualitzat.

Nadal va admetre que necessita tirar endavant partits, no només per reforçar la seva confiança, sinó també salvar i superar el seu cinquè lloc mundial. "Si no guany molts partits en les pròximes setmanes, baixaré molt en la classificació", va dir.

"Però si vaig cap avall, és que tornaré segur. Quan uns es lesiona, passes mesos sense guanyar punts ATP", ha dit. "Necessit tornar a jugar en el meu millor moment. I si arriba, per què no hauria d'estar de nou en la lluita pels grans títols?", ha comentat Nadal.

Més continguts de

El + vist

El + comentat