El Govern creu que encara hi ha duplicitats a resoldre amb el Consell de Mallorca

Valora la reducció de l'estructura duta a terme al Consell de Mallorca, però considera que encara hi ha feina a fer

El Govern balear valora la reducció de l'estructura de govern duta a terme al Consell de Mallorca, però considera que encara hi ha duplicitats funcionals entre ambdues administracions que cal eliminar.

"És en el que estam treballant, que no hi hagi duplicitats de funcions", ha explicat la portaveu de l'Executiu autonòmic, Núria Riera, després de ser preguntada sobre si creu necessari retallar l'estructura dels consells arran de la defensa de la institució que va fer ahir la presidenta insular de Mallorca, Maria Salom.

Riera ha ressaltat que els consells insulars són un element de l'estructura institucional que reflecteix la "singularitat" de la Comunitat Autònoma i que el Govern defensa la seva continuïtat, com va posar de manifest durant la tramitació de la reforma del règim local que va impulsar l'executiu central.

"Creiem en el Consell", ha incidit la portaveu, que ha afegit que això no és obstacle perquè es propugni la "redimensió" de les seves funcions per evitar duplicitats, cosa que no vol dir restar competències, ja que podria concloure que l'administració insular ha d'assumir una tasca que comparteix amb el Govern.

Per a això, el Govern i els consells estan analitzant possibles duplicitats en àrees com la promoció turística i els serveis sociosanitaris, ha assegurat Riera.

El + vist

El + comentat