El Govern troba just que els funcionaris que hagin estat polítics cobrin més

"No és un privilegi, sinó una compensació justa", ha indicat la portaveu del Govern i consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera

El Govern considera just que els funcionaris que ocupin un alt càrrec de designació política durant almanco quatre anys cobrin en tornar al seu lloc un plus que equipara el seu sou amb el d'un director general per la resta de la seva vida laboral.

"No és un privilegi, sinó una compensació justa", ha indicat la portaveu del Govern i consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera, per qui els funcionaris dedicats a la política perden la possibilitat d'avançar en la seva carrera professional durant un temps i queden endarrerits respecte dels seus companys.

L'esborrany de la reforma de la Llei de funció pública que promou el departament de Riera preveu ampliar de 2 a 4 anys continuats el temps mínim que un funcionari ha d'haver ocupat un alt càrrec per tenir dret a cobrar el complement denominat "nivell 33".

Riera, que ha incidit que aquest plus s'aplica a totes les administracions públiques perquè es deriva d'una normativa estatal de 1990, ha rebutjat que es tracti d'un privilegi.

La consellera ha explicat que l'ampliació del temps mínim en càrrecs de responsabilitat política per poder accedir al complement 33 servirà per evitar "la imatge" que alguns alts càrrecs que són funcionaris exerceixen la responsabilitat només durant el temps necessari per cobrar aquest plus en retornar després a la seva plaça.