ARA DIUEN QUE...

Una rotonda és una rotonda

Més d'una dotzena de polítics es retraten en la inauguració de l'enllaç al Molinar

- Només la proximitat electoral pot explicar la presència de més d'una dotzena de polítics en la inauguració d'una rotonda. La presència de la ministra de Foment, Ana Pastor, va provocar que cap responsable del PP balear es volgués perdre la inauguració de la rotonda d'accés al Molinar que s'ha fet sobre l'autopista a l'aeroport. A banda de la ministra, del president José Ramón Bauzá i de la presidenta del Consell, Maria Salom, també hi acudí el conseller insular d'Urbanisme, la delegada del govern, la presidenta del Parlament, el batle de Palma, el de Llucmajor, el de Campos, amb el tinent de batle d'Urbanisme i fins i tot el diputat del PP a Madrid Rogelio Araujo. Tots hi acudiren en microbús i es retrataren amb les armilles fluorescents en un acte marcat, això sí, per la sobrietat.

- La candidatura de José Hila a l'Ajuntament no ha acabat de fer el pes a la direcció del PSIB. Hila no ha col·locat cap dels socialistes que haurien anat bé a la direcció, com el secretari de les joventuts de Palma, Víctor Robles, el conseller insular Xisco Dalmau i la secretària general de l'agrupació de Palma-Nord, Cati Calafat. De fet, no hi ha cap representant de l'Agrupació Palma-Nord. Des de la direcció s'apunta que no ha estat Hila tot sol qui ha prescindit dels regidors actuals, sinó que alguns d'ells han rebutjat formar part de la seva llista. I s'explica la irrupció de l'advocada Angélica Pastor en el número quatre com el fruit del pacte que es va fer abans de les primàries entre Hila i l'agrupació de Palma-Ponent, liderada per Ramon Torres. També s'avisa que Ponent estaria preparant el relleu de Virginia Abraham, l'actual secretària general de l'agrupació i que ara deixarà de ser regidora. Un dels noms ben valorats per la direcció és el de Francisco Ducrós Salvà, un advocat proper al diputat Pablo Martín. En canvi, un dels noms que els socialistes de Palma consideren que pot anar bé a la direcció del PSIB, com és el de la gerent del partit Joana Maria Adrover, en realitat no els fa ni fu ni fa.

- La llista dels socialistes al Consell de Mallorca també comença a estar perfilada i sembla que mostrarà una important renovació. El batle d'Algaida, Xisco Miralles, situarà previsiblement la consellera insular Mercedes Garrido com a número dos, però no podrà comptar amb candidats a batle perquè s'aplicarà el criteri de no repetir candidats. Precisament per aquest motiu Miralles no serà el número dos de la candidatura autonòmica que liderarà Francina Armengol. Una de les dones que sonen per a la llista d'Armengol és la secretària general dels socialistes de Mallorca, Silvia Cano, que no repetirà al Consell. Armengol, que també comptarà amb Bel Oliver per al Parlament, haurà de cobrir els buits que deixaran tres diputades actuals que no repetiran: Lourdes Aguiló, Pilar Sansó i, previsiblement, Conxa Obrador. Els socialistes tancaran les seves llistes el proper dia 25, quan es reuniran els diversos òrgans de direcció per confirmar-les.