Balears 04/12/2014

Els treballadors acusen Alzamora d'ocultar informació a l'assemblea i d'amagar patrimoni per beneficiar BMN

També els impositors criticaren les formes emprades i haver estat apartats de la nova Fundació Caixa Balears

Jaume Perelló
2 min

PalmaLa darrera assemblea que va dur a terme Sa Nostra com a caixa, aquest dimarts, va acabar amb greus retrets i acusacions per part dels treballadors al president de l'entitat, Fernando Alzamora, a qui els representants del col·lectiu consideren responsable de promoure una conversió a fundació ordinària (i no bancària) “sense totes les garanties” i ocultant als consellers de l'entitat que aquesta fórmula provocarà la pèrdua de la representació al consell d'administració de BMN.

“Els consellers no poden emetre un vot informat si no es té la certesa absoluta que Sa Nostra s'ha de convertir en fundació ordinària”, va dir ahir Joan Roig, representant dels treballadors a l'assemblea i també al consell d'administració de Sa Nostra. “De mala manera, s'està proposant que Sa Nostra quedi al marge del que faci o deixi de fer BMN”, va explicar Roig, qui va acusar públicament Alzamora d'agenollar-se “davant BMN quan tenim l'acord i el mandat de supervisar la solvència de les entitats”.

I és que el portaveu dels treballadors va lamentar que Sa Nostra hagi perdut presència dins el consell d'administració de BMN, tot i que inicialment, en els acords d'integració, “hi figurava que hi hauria dos membres”. Aquesta absència farà difícil, en opinió dels empleats, que es tingui en compte la realitat de Balears i les necessitats de la fundació que es va crear aquest dimarts, i que no disposarà de més ingressos que els que pugui generar BMN, a qui precisament Sa Nostra va traspassar el seu negoci financer.

Segons Roig, “Sa Nostra va lliurar tot el que tenia a BMN fa quatre anys, a canvi d'un 13 per cent a BMN i dos llocs en el consell i, ara, hi insistesc, només quatre anys després, se'ns diu que tenim un 2 per cent i que ni tan sols podem tenir un conseller a BMN”.

També el conseller va recordar que si no hagués estat pel Govern, ara mateix Can Tàpera, l'actiu més important que té Sa Nostra a Balears una vegada traspassat el negoci financer, ja estaria hipotecada. El portaveu dels treballadors va reclamar que s'inclogués com a patrimoni fundacional tot el que té Sa Nostra i no només una part, ja que, segons la seva opinió, això és un frau de llei i es fa per “evitar que s'apliqui la normativa de fundacions i la supervisió del protectorat”, i va dir que la intenció dels directius de Sa Nostra és que BMN aconsegueixi aquest patrimoni.

A més de la intervenció de Joan Roig, va ser crítica una de les representants dels impositors, Isabel Vidal, qui va lamentar el fet que ni treballadors ni impositors, dos col·lectius històricament importants en la presència en els òrgans de direcció de Sa Nostra, no formaran part de la nova fundació.

stats