Balears 17/07/2013

El Consell recorrerà la sentència contra l'acord per fer l'hotel a sa Ràpita

L'oposició celebra la sentència i critica el recurs de l'equip de govern popular

Q. Torres
1 min

PalmaEl Consell de Mallorca ha anunciat aquest matí que recorrerà la sentència del Tribunal Superior de Justícia que anul·la l'acord mitjançant el qual es permetia fer un macrohotel a sa Ràpita (Campos). El Consell modificà l'any passat el Pla Territorial per incrementar les hectàrees urbanitzables -es passaren de 2 a 22- a la zona i possibilitar amb això un hotel de 1.200 places, però en lloc de fer una modificació del pla com toca, va optar per fer-ho passar per una correcció d'un error material, com si es corregís una equivocació.

Ara el Tribunal Superior de Justícia, responent a un recurs interposat per una promotora amb interessos a Campos, estableix que el Consell no va fer la modificació com calia i anul·la l'acord. El Consell, però, continua mantenint que era una error material i que, per tant, s'ha de fer una correcció d'errors i no una modificació. La seva decisió d'interposar un recurs de cassació al Tribunal Suprem, anunciada ahir, manté en vigència l'acord.

Amb tot, encara s'han de superar moltes tramitacions per part de l'Ajuntament de Campos perquè es pugui fer l'hotel. L'oposició (PSIB i MÉS) considera una bona notícia la sentència i una mala notícia que la recorrin. I demana a l'equip de govern del Consell que acati la sentència i no faci més tràmits per permetre l'hotel, perquè encara costaran més doblers als ciutadans. A la vegada, critica la "inseguretat jurídica" que ha creat el PP, quan ells ja advertiren que passar de 2 a 22 hectàrees urbanitzables a sa Ràpita no era una correcció d'un error material.

stats