Balears 19/07/2013

El Govern discrimina homosexuals i solteres per als tractaments de fertilitat

L'executiu just admet "reduccions" o "ajusts" econòmics en els tractaments de fertilitat per a homosexuals

ARA Balears
1 min
La sanitat pública cobreix els tractaments de fertilitat a dones menors de 40 anys. Hi ha metges que proposen rebaixar  l'edat.

PalmaEl Servei de Salut va emetre a l'abril una circular en què fixava com s'havien de repartir els recursos per a tractaments de fertilitat. Segons el document, al qual ha tingut accés l'ARA Balears, el 90% dels recursos s'han de dedicar a parelles heterosexuals estèrils i només el 10% restant es pot gastar en tractaments per a dones que volen ser mares solteres o parelles homosexuals. Així doncs l'executiu diferencia, discrimina, les dones solteres i amb parella del mateix sexe de les que tenen un home per company a l'hora de permetre'ls l'accés als tractaments.

Aquesta circular posa de manifest que a Balears ja es restringeix des d'abril l'accés als tractaments de fertilitat a aquests col·lectius i, per tant, el Govern s'ha avançat a la proposta que el Ministeri de Sanitat farà dimarts a les comunitats autònomes per a excloure directament dels tractaments dones solteres i parelles homosexuals.

Tot i amb això el Govern de les Illes Balears nega cap restricció en el dret de les parelles homosexuals i dones solteres a rebre tractaments de fertilitat en la sanitat pública. Tot i amb això la portaveu de l'executiu, Núria Riera, ha reconegut aquest divendres al migdia que és possible que els hagi afectat alguna "reducció" o "ajust" en les despeses sanitàries destinades a aquest servei. Justament és el que fa la circular: limitar a un 10% dels recursos els doblers per a parelles homosexuals i dones solteres.

L'exconseller de Salut Vicenç Thomàs ha criticat aquesta discriminació i la diputada de MÉS Fina Santiago assegura que és una pràctica autoritària i estalinista.

stats