Sant Joan, Alcúdia, Llubí, Sencelles... Els primers pactes definits

Els primers acords de govern a la Part Forana ja han començat a sortir a la llum. Divendres se signà un acord entre el PP i El Pi a Sant Joan que deixa Assemblea per Sant Joan a l’oposició. Ahir, s’anuncià el pacte a Llubí, que en canvi deixa el PP a l’oposició, amb un equip de govern que estarà format per MÉS, El Pi i Feina per Llubí.

A Alcúdia, malgrat que encara no s’ha oficialitzat, el pacte entre El Pi i el PSOE ja s’ha perfilat. També ha passat a Sencelles, on es repetirà l’acord entre els regionalistes i els socialistes. En els dos municipis, El Pi ha estat la força més votada i el més probable és que el batle sigui regionalista durant els quatre anys de legislatura: Toni Mir en el cas alcudienc i Joan Carles Verd a Sencelles. A Selva, El Pi també ha fermat un principi d’acord amb Esquerres pel Poble (majoritàriament PSOE), tot descartant un pacte amb els populars i a l’espera de la decisió de la nova formació Arrelam, que té els vots que decidiran si el batle és Joan Rotger o el seu excompany d’equip de govern Joan Sastre.

Així doncs, de moment la tendència dels regionalistes és cap als pactes progressistes.

Pel que fa a altres municipis en què els regionalistes no són decisius, també s’han començat a perfilar pactes progressistes tant a Capdepera com a Sant Llorenç i a Son Servera, on la configuració dels consistoris no variaria respecte de les darreres legislatures. A Alaró, en canvi, sí que hi ha un gir de govern. MÉS i els socialistes han formalitzat un acord de govern que inclou un repartiment de batlia. A Consell, els socialistes pactaran amb Som Consell, una agrupació formada per independents i escindits del PP.

La resta d’acords municipals s’aniran decidint durant aquesta setmana. El Pi de Felanitx decidirà a qui dóna suport en una reunió dilluns a vespre.