DOCUMENTAL

Censuren a Santa Eugènia ‘Maestras de la República’

La junta directiva de l’Associació de persones majors de Santa Eugènia i el batle, Francesc Martorell, han censurat un documental sobre les mestres de la II República espanyola, segons denuncià la delegació local de l’Assemblea de Docents

L’abdicació hi pot haver influït

La junta directiva de l’Associació de persones majors de Santa Eugènia i el batle, Francesc Martorell, han censurat un documental sobre les mestres de la II República espanyola, segons denuncià la delegació local de l’Assemblea de Docents. L’audiovisual es titula Maestras de la República i s’ha projectat a molts altres espais de les Illes i de la Península, a més d’haver estat guardonat amb un premi de la darrera edició dels Goya. Ara s’havia de projectar a Santa Eugènia a petició de l’Assemblea de Docents, però finalment l’acte ha estat anul·lat.

En un principi, el batle no hi va posar cap trava i estava previst projectar el documental al centre de majors. Fa un mes que es preparava. L’abdicació del rei Joan Carles I, però, sembla haver-ho trasbalsat tot. Poc després de conèixer-se l’abdicació, l’Assemblea fou informada que la pel·lícula no es podia projectar. Segons l’Assemblea de Docents, la junta directiva de l’Associació de persones majors, presidida per Pere Pujol, s’ha negat a la projecció del documental sota el pretext que el local de gent gran “no fa política”.

Documental històric premiat

La sobtada negativa arriba malgrat que es tracta d’un document històric i pedagògic premiat, fins i tot, pels Goya. Mitjançant la recreació d’una mestra de l’època i amb imatges d’arxiu inèdites, el documental que s’havia de projectar descobreix el llegat que deixaren les mestres republicanes i que ha arribat fins a l’actualitat.

El + vist

El + comentat