SALUT

MÉS per Santa Eugènia vol metge a jornada completa

El municipi només té assistència sanitària una mitjana de 3,5 hores al dia

Santa Eugènia es començarà a mobilitzar per reclamar un metge a jornada completa a la Unitat Bàsica de Salut del municipi. L'agrupació MÉS per Santa Eugènia ha anunciat que presentarà una instància a l'Ajuntament per aconseguir una reunió entre el Consistori i la Conselleria de Salut per retornar l'estabilitat de l'atenció primària al poble, on només hi ha metge una mitjana de tres hores i mitja al dia i les llistes d'espera s'allarguen més d'una setmana, malgrat que es tracta d'un municipi petit, amb uns 1.700 habitants.

El que és un problema arrossegat des de fa anys s'ha agreujat des que el setembre de l'any passat el metge titular es va jubilar. "El seu substitut ja ha acabat i ara entram en un període d'inestabilitat", explica Joan Riutort, regidor de l'agrupació. "Poden canviar de metge cada quinze dies o fins i tot cada setmana", afegeix. Aquesta inestabilitat afecta sobretot els pacients habituals, que es troben cada poc temps amb un facultatiu a qui no coneixen.

Al poble veí

La inestabilitat també per als facultatius fa més difícil que vulguin ser titulars en un centre com el taujà, ja que les hores que no fan al poble del Pla les han de fer al centre de salut de Santa Maria. Els pacients, per la seva banda, també han d'anar al poble veí quan tenen una urgència i no hi ha metge al seu.

Actualment, els horaris del centre de salut són d'11.30 a 14 els dilluns i els dijous, de 8 a 14 els dimarts, de 8 a 12 els dimecres i d'11.50 a 14 els divendres.

Aquest conflicte es reprèn quatre anys després que la Conselleria de Salut del Govern anterior decidís retallar l'horari d'assistència mèdica al municipi. Aleshores, es varen registrar diverses peticions a l'Administració per restaurar l'horari complet dels facultatius. Malgrat les converses que s'iniciaren entre l'Ajuntament i la Conselleria per retornar als horaris normals, el canvi no es va efectuar.

 

El + vist

El + comentat