Publicitat
Publicitat

EXCLUSIÓ SOCIAL

Santa Margalida reforça els serveis socials municipals

Inverteix en un projecte per combatre l’exclusió social

Un projecte destinat a persones i col·lectius de població vulnerables servirà per reforçar els serveis socials de Santa Margalida a partir d’aquest any que comença. L’Ajuntament ha adjudicat aquest servei, que se centrarà en infància i joventut, persones immigrants i vellesa del nucli urbà, Can Picafort i Son Serra.

En l’apartat de joventut, ja s’ha començat a fer feina amb l’elaboració d’una enquesta entre els alumnes de l’institut del municipi. El pla se centrarà en el vessant integrador, segons explica Beatriz Gamundí, regidora de Serveis Socials. Es donarà suport escolar tant a Primària com a Secundària, es reforçaran les tasques d’integració, adaptació i acollida de les persones immigrants, i s’organitzaran activitats educatives i lúdiques, a més de tallers d’habilitats socials, entre d’altres. El projecte també preveu la intervenció en les situacions en què es detecti risc i que les actuacions puguin ser tant individals com familiars. Entre els tallers, se n’hi inclouen d’habilitats socials per a dones immigrants, per a infants i per a joves.

Pel que fa a la gent gran, les accions es focalitzaran en els usuaris del centre de dia que hi ha al municipi. L’adjudicatària del projecte realitzarà activitats per potenciar les habilitats socials i cognitives dels majors, tot reforçant d’aquesta manera els aspectes en què actualment estan més mancats. Paral·lelament es realitzarà un estudi continuat de les necessitats i problemàtiques de les persones i els col·lectius atesos.

El personal estarà format per un equip estable de tres persones: dos educadors socials i un animador sociocultural o integrador social. La feina es farà sota la supervisió dels professionals de l’Ajuntament, amb els quals hi haurà contacte constant i reunions periòdiques i sempre que ho requereixi el Consistori. El projecte es va adjudicar fa unes setmanes a l’empresa Xarxa de Produccions Musicals per un import de devers 51.000 euros (IVA exclòs) i és renovable per a un any més.

Descongestió

Una conseqüència directa de l’existència d’aquest projecte ha de ser la descongestió dels serveis socials municipals, actualment saturats de feina. “Tenim la sensació que el treballador social s’acaba convertint en un administratiu, però necessita sortir al carrer”, diu Gamundí. El reforç del servei, per tant, també ha de servir per alliberar les treballadores socials de l’Ajuntament.

Pioner

Els serveis socials són una de les àrees prioritàries d’aquest mandat a l’Ajuntament viler. L’any passat, va celebrar els 200 anys d’existència amb unes jornades que tingueren com a objectiu el repàs de la seva història, l’anàlisi del present i la reflexió sobre les perspectives de futur, sota l’amenaça de la Llei de racionalització de l’administració local, que pretén llevar les competències de serveis socials als municipis de manco de 20.000 habitants. En aquell moment, al poble hi havia més de 600 famílies usuràries dels serveis socials municipals.

Amb aquest acte també es commemorà la creació del primer hospital de la caritat al poble.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT