Marratxí invertirà més en uns serveis socials descentralitzats

El pressupost per a enguany s’incrementa mig milió d’euros

Un pla de descentralització dels serveis, una millor informació sobre recursos i prestacions, uns processos de treball més àgils i eliminar els elements negatius que persisteixen de cara a l’opinió pública. Aquestes són les noves línies que el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Marratxí té enllestides en el seu programa d’ajuda a la gent més necessitada i que es vol fer viable amb una major dotació de doblers: 500.000 euros més respecte del 2015.

Amb la distribució dels serveis pels diferents nuclis urbans del municipi, segons s’ha explicat des de l’Ajuntament, es vol aconseguir fer més accessible i propera l’atenció social bàsica i acostar-la als domicilis dels usuaris. En segon lloc, la qualitat i la capacitat de resposta pretén garantir una atenció personalitzada però a la vegada que també pugui formar part d’una atenció en grup, si el cas ho permet.

Quant als processos de feina dels professionals, es vol eliminar l’aplicació de criteris que no tinguin una justificació tècnica. Finalment, el quart eix del programa preveu dotar els serveis d’una major agilitat i un protocol més eficient.

Amb aquests quatre pilars, els tècnics municipals d’acord amb la regidora de l’àrea, Aina Amengual, es proposen donar forma a una nova organització dels serveis socials. Es tracta d’oferir un pla de millora que inclourà una campanya de difusió específica per tal de fer arribar als ciutadans del municipi una major i millor informació dels serveis, recursos i prestacions als quals tenen dret.

El + vist

El + comentat