PLATGES

La policia de Campos precinta l'aparcament il·legal de ses Covetes

L'Ajuntament obliga els propietaris a retirar els cartells indicadors

L'Ajuntament de Campos ha ordenat avui el precintament de l'aparcament il·legal de ses Covetes, que va tornar a obrir divendres passat sense permís. La Policia Local s'ha personat aquest dimarts horabaixa al nucli costaner per procedir al tancament de l'espai. Mitjançant un decret, el batle, Sebastià Sagreras, també ha ordenat als propietaris del pàrquing que retirin tots els cartells indicatius "per no embullar els visitants", ha informat Sagreras. Tenen 24 hores per fer-ho. En cas contrari, la brigada de l'Ajuntament procedirà d'ofici i remetrà les despeses als infractors.

El Consistori cerca una solució a la manca d'espai a l'indret i tramita la modificació de les Normes Subsidiàries, que haurien de permetre un espai destinat a aparcament. Aquest, però, hauria de ser públic. Per tant, el Consistori hauria d'expropiar els terrenys, per així no incomplir el Pla Territorial de Mallorca, tal com dicta un informe jurídic del Consell. "Esper que a finals de setmana ja haurem fet alguna passa en aquest sentit", ha indicat Sagreras. Això no obstant, a causa dels terminis, és molt poc probable que es pugui trobar una solució legal a la manca d'aparcament de ses Covetes per a aquest estiu.

La saturació de vehicles que volien aparcar al nucli s'ha fet evident durant les darreres dues setmanes, en què ha fet bon temps.

Sense solució

El Consell de Mallorca ja va fer efectiva la clausura de l'aparcament el mes d'octubre passat. Després d'un fracassat intent per part dels propietaris per legalitzar-lo, l'Ajuntament va habilitar 200 places extra d'aparcament en zona blava per disminuir els efectes de la manca d'espai. Amb l'arribada del bon temps, però, aquesta mesura s'ha demostrat insuficient. L'1 de maig, primer dia en què es posà en funcionament la zona ORA, ja es va omplir, pràcticament.

Es calcula que cada dia en temporada alta unes 10.000 persones visiten el nucli costaner. Els comerciants de la zona ja han lamentat en diverses ocasions els efectes que els pot provocar la disminució de l'afluència de clients. No descarten mobilitzar-se si la situació persisteix.

Durant aquests dies, l'Ajuntament preveu tancar la carretera d'accés quan aquesta es col·lapsi i deixar passar només els veïns i els treballadors.