Més d'un miler de persones a la manifestació del Primer de maig

La concentració s'ha iniciat passades les 12.00h amb el lema 'Així no sortim de la crisi'

Unes 1.200 persones han participat aquest migdia en les manifestacions de protesta convocades per diferents sindicats i col·lectius amb sortida des de la Plaça d'Espanya de Palma, de les quals la més multitudinària anava encapçalada per la pancarta: "Així no sortim de la crisi".

Els líders sindicals de CCOO i UGT a Balears i del STEI-i, així com membres de MÉS per Mallorca i el PSIB han reclamat un "canvi de rumb" en les polítiques del PP als governs estatal i autonòmic per combatre l'atur i la precarietat laboral.

La secretària general de CCOO a Balears, Katiana Vicens, ha assegurat que les polítiques dutes a terme per sortir de la crisi "no han afavorit a la majoria social que és la classe treballadora" i ha denunciat "la pobresa" que afecta a treballadors amb salaris de misèria, així com que a Balears hi hagi 40.000 llars amb tots els seus membres en atur.

"Així no sortim de la crisi, ja està bé de dades perquè les persones són el primer", ha clamat Pedro de l'Amo, membre de la gestora que dirigeix UGT Balears fins que es constitueixi la nova cúpula del sindicat a les illes. "Anem a una societat millor, més justa, més equilibrada i del segle XXI o estem anant a un món desconegut?", s'ha preguntat.

El secretari general del STEI-i, Biel Caldentey, ha destacat que les protestes d'avui commemoren els 125 de manifestacions del Primer de Maig i que el seu objectiu és "dir no a les polítiques d'austeritat" que ha titllat de "frau". "Com es pot parlar de sortida de la crisi i que el 20% de la classe treballadora estigui desocupada?", ha qüestionat.

 


 
 

Més continguts de

El + vist

El + comentat