SÓLLER
Part Forana 09/07/2013

"No vull pagar", al Defensor del Poble

Les taxes judicials fan que els 150 multats no vagin al contenciós

J.p.
2 min

Palma.Els membres de la plataforma Mallorca Lliure de Peatges han vist com la Prefectura Provincial de Trànsit anava desestimant les seves al·legacions contra les multes que els imposà la Guàrdia Civil en no voler abonar el peatge. Els participants en aquestes protestes s'enfronten a multes de 100 euros per cadascuna de les vegades que van passar pel túnel sense abonar el peatge corresponent.

Desateses les seves peticions, només els queda l'opció d'acudir al contenciós administratiu. Com va explicar ahir una de les portaveus, Rafaela García, "el problema és que amb les taxes judicials, com que són multes individuals, ens plantaríem en uns costos inassumibles, ja que cadascun de nosaltres hauria de pagar per posar el recurs".

150 multes

I és que, en total, són unes 150 les persones que han rebut multes per part de Trànsit, sense que cap d'elles no hagi aconseguit que prosperin les seves al·legacions. De les multes, explica Rafaela García, "n'hi ha de dos tipus: unes per no haver obeït l'ordre d'aturar i les altres per crear retencions de trànsit i generar perillositat, segons diuen els agents, cosa que evidenment no és així", afirma la portaveu.

Per aquest motiu, després d'estudiar diferents alternatives i veure que únicament els queda la via del contenciós administratiu, amb la despesa que això suposa, han decidit acudir al Defensor del Poble per posar en coneixement "tots els fets i perquè quedi clara la nostra situació, que és la d'un grup de persones que han estat multades, tot i que en realitat no ho mereixíem", afirmà García.

La plataforma ha realitzat diferents accions informatives, com per exemple la instal·lació, els dissabtes a la plaça de la Constitució de Sóller, d'una taula informativa on els conductors han pogut emplenar el formulari per al · legar contra la sanció. L'entitat no ha descartat continuar realitzant protestes en relació a la subvenció del túnel, perquè "ja fa mesos que vàrem demanar cita amb el conseller Biel Company, sense obtenir-ne resposta", afirmen des del col·lectiu.

La plataforma Mallorca Lliure de Peatges considera que és un absurd que es pagui qualsevol quantitat, per petita que sigui, per circular per les carreteres públiques, i per aquest motiu demanen que el túnel de Sóller sigui completament de franc. La seva mobilització va aconseguir que el Govern Bauzá pagàs bonificacions endarrerides als sollerics.

stats