SON SERVERA

El Consell reprendrà l'ampliació de la carretera del Port Vell

El traçat ha d'esquivar les restes romanes que varen paralitzar les obres el 2012

El Consell de Mallorca reprendrà l'ampliació de la carretera vella del Port Vell (de Son Servera a la Costa dels Pins) l'any que ve. Així ho ha anunciat avui la consellera insular de Carreteres, Mercedes Garrido, en una visita al municipi. La institució iniciarà la modificació del projecte perquè esquivi les restes romanes que es varen trobar quan s'iniciaren les obres en aquesta via, l'any 2012.

El nou projecte haurà de diposar d'un informe de la Direcció General de Recursos Hídrics, ja que transcorre per devora un torrent. L'empresa encarregada d'executar-lo serà la mateixa que n'inicià la construcció fa 4 anys.

La carretera del Port Vell és una intersecció de la carretera Ma-4040 de Son Servera a Capdepera i arriba fins a la zona costanera del Port Vell, el Port Verd i la Costa dels Pins. El projecte iniciat el 2012 incloïa la construcció de dues rotondes i consistia a duplicar-ne l'amplada de 5 a 10 metres. La via té una longitud d'uns tres quilòmetres. El projecte també inclou un carril bici. Garrido ha relacionat la construcció del carril bici amb el fet que Son Servera és un municipi turístic.

Troballa arqueològica

Les obres d'aquesta carretera secundària es varen paralitzar el juliol de 2012, quan a la zona de la Font dels Molins es varen descobrir unes termes d'època romana que pertanyien a una vila. L'equip d'arqueòlegs que s'encarregà del seu estudi va qualificar la troballa d'"excepcional" i única a Mallorca.