ELECCIONS MUNICIPALS

Son Servera: més fragmentació, dos partits nous i alguns canvis de camisa

Vuit candidatures es presenten als comicis

Son Servera ha estat governat durant aquesta legislatura per un pacte format entre el PSOE (4), Independents (4) i Convergència per les Illes (1). Tal com passà entre 2007 i 2011, la batlia s'ha repartit dos anys per a cada partit: Pep Barrientos, dels socialistes, durant el primer bienni, i l'independent Antoni Servera durant el segon. El PP (7) i PSM-Esquerra (1) han estat a l'oposició, malgrat que aquests darrers han romput relacions.

Els resultats dels comicis de diumenge es preveuen amb una major fragmentació del vot, ja que s'hi presenten vuit partits, dos més que l'any 2011. Entre aquests, destaquen dues formacions noves. Una és ON Son Servera, encapçalada per Antoni Cànovas, que en el passat fou regidor del PSM. L'altra és Guanyem, un partit format majoritàriament per membres d'Esquerra Unida, encapçalat per Eva Maria Machado.

Son Servera és un dels pocs municipis en què es presenta Ciudadanos, que en els comicis passats aconseguí tan sols 62 vots. El seu candidat és Miquel Morlà, qui substitueix Luis Emilio Nadal, que es presenta dins les llistes d'El Pi en la catorzena posició. Pel que fa a l'agrupació MÉS, presenta Maria Isabel Prieto, que s'estrena com a candidata. La coalició no inclou membres d'Esquerra. El Pi, per la seva banda, presenta Josep Campins, que durant aquesta legislatura ha estat regidor amb Convergència per les Illes. 

El Partit Popular, força més votada l'any 2011, presenta Jaume Servera, qui ja fou candidat l'any 2011 i regidor quan el batle era el popular Damià Ripoll. La llista dels populars inclou Isabel Llinàs, actual directora de l'Institut Balear de la Dona, com a número dos. De número set hi va un altre Jaume Servera, que durant aquesta legislatura ha estat regidor d'Hisenda pels Independents. Servera entregà la seva acta de regidor el mes passat per poder anar a les llistes del PP.

El batle actual, Antoni Servera, repeteix per tercera vegada com a cap de llista dels Independents. El PSOE, per part seva, està encapçalat per Natalia Troya, que substitueix Pep Barrientos. És previsible que les dues formacions repeteixin acord de govern, si les urnes els ho permeten.