Connexió emocional intergeneracional a la residència de Llevant

Alumnes del CEIP Ses Comes compartiren una jornada amb els residents i usuaris de la residència del Complex Sanitari de Llevant

Una veritable connexió emocional intergeneracional. Aquest ha estat el resultat d'una experiència entre alumnes del CEIP Ses Comes de Portocristo i els interns de la residència del Complex Sanitari de Llevant, una jornada en què nins i grans van intercanviar experiències i que ha animat tant als responsables del CEIP com als de la residència del Complex Sanitari de Llevant a repetir l'experiència i fins i tot a plantejar la possibilitat de dur a terme una programació estable d'activitats que aprofundeixin en aquest mutu coneixement entre nins i persones de la tercera edat.

La iniciativa d'aquesta activitat de convivència dels alumnes amb els usuaris de la residència va partir del centre educatiu i, de seguida va ser acceptada per la direcció del Complex de Llevant, que va considerar que la visita seria altament positiva. L'objectiu de l'activitat plantejada era que els alumnes poguessin conèixer la residència del seu poble i dur a terme una activitat intergeneracional que permetés als nens i nenes aprofundir en el desenvolupament de les seves emocions, línia que potencien des del centre escolar, i en la que s'ha emmarcat l'experiència desenvolupada amb els majors de la residència de Llevant.

Els alumnes, de quart de primària, reunits en grups de dos o tres alumnes, van realitzar entrevistes als residents, per conèixer detalls de la seva vida, enriquint-se amb la seva experiència vital. Cada resident era el protagonista per un grup de menors. La satisfacció per l' activitat, tant en els rostres de la gent gran com dels nins i nines era més que evident. Els alumnes van il·lustrar als majors sobre els seus jocs (com les les noves baldufes), i el seu dia a dia, alhora que seguien amb interès els detalls de la vida del seu entrevistat / entrevistada. Els responsables de la residència, amb la subdirectora general del Complex Sanitari de Llevant, Mercè Soteras al capdavant, van explicar als menors com és la residència i quines activitats desenvolupen.

Amb tota la informació recollida, sobretot les entrevistes personalitzades a cada resident, els alumnes estan treballant en l'elaboració d'un llibre personalitzat per a cada un per regalar a cada resident. Segons han explicat des del CEIP Ses Comes, els nens no han dubtat a qualificar l'experiència com una de les millors excursions que han fet.

Per a la residència, aquesta activitat ha estat també altament satisfactòria i una mostra més que el Complex Sanitari de Llevant està plenament integrat a la localitat, a més de respondre a l'estratègia d'atenció personalitzada, multidisciplinar, de qualitat i calidesa que brinda als usuaris (tant interns permanents, com a usuaris temporals o del centre de dia). En aquest sentit, una activitat com la desenvolupada amb els nens del CEIP Ses Comes resulta, sens dubte, altament beneficiosa per a la salut emocional dels residents.

La residència
Cal recordar que la residència de Llevant desenvolupa programes específics per a cada usuari, adaptat a les seves necessitats personals. El programa està elaborat per un equip altament qualificat, contemplant assistència d'infermeria, fisioteràpia, teràpia ocupacional i treball social, a més d'activitats orientades al manteniment de la qualitat de vida dels residents i les seves capacitats durant el major temps possible, a més d'altres lúdiques i d'oci.

La residència compta amb instal·lacions àmplies, modernes i confortables que inclouen una piscina climatitzada que s'utilitza durant tot l'any, en activitats de fisioteràpia i hidroteràpia que són indiscutiblement una de les preferides dels residents. A l' estar integrada en un complex del que forma part l'Hospital de Llevant (l'únic privat de la comarca) la residència proporciona un valor afegit de seguretat a les famílies, ja que compta amb presència mèdica 24 hores al dia, 365 dies a l'any.

El centre s'adapta a les necessitats de cada família, i atén tant a persones amb diferents nivells de dependència com a persones vàlides, tant en estades permanents o temporals. Ofereix també la residència el servei de centre de dia, per a persones que passen allà el dia i després pernocten amb la seva família, a més d'altres serveis com els anomenats "respirs familiars", que utilitzen persones que romanen durant uns dies a la residència per necessitats puntuals o períodes de vacances dels seus cuidadors.

Més continguts de