MOBILITZACIONS CONTRA EL TIL A LES ILLES

Junqueras, Herrera, Txarango, Cris Juanico...: vídeo de suport a la vaga de docents de les Illes

Joves per Menorca edita aquest vídeo on persones de totes les edats critiquen el TIL

Joves per Menorca ha elaborat un vídeo de suport a les mobilitzacions dels docents de les Illes Balears contra el decret del tractat integrat de llengües. Porta per títol 'El poble diu prou' i hi apareixen persones de totes les edats –des de nens fins a gent gran– que es tapen la boca i mostren missatges en contra del decret, a favor de l'escola pública i del català i de suport als professors que es mobilitzen contra aquesta mesura del govern balear del PP. Joves per Menorca han volgut "mostrar d'una forma simpàtica però explícita" el seu suport "als mestres que han donat una lliçó de dignitat, lluita i sacrifici a un govern ignorant i autoritari".

En ell, però, també hi apareixen diverses personalitats del món cultural, educatiu, social i polític, per mostrar "la transversalitat d'aquest postura". Així, en el vídeo hi donen suport els músics Cris Juanico i Joan Bibiloni, el grup Txarango, l'expresidenta del Consell Insular de Menorca Joana Barceló, el president d'ERC, Oriol Junqueras, el seu portaveu a Madrid, Alfred Bosch, dirigents i diputats d'ICV com Joan Herrera, Dolors Camats, Josep Vendrell, Jaume Bosch o Sara Vilà –entre d'altres– i els d'EUiA Joan Mena, David Companyon i Lorena Vicioso.

Així mateix, Joves per Menorca es volen donar a conèixer igualment "com a grup de joves compromesos amb la societat, la cultura, el territori i la llengua" de l'illa.