Un auxiliar sociosanitari, a judici acusat de maltractar un resident i copejar una padrina

Els fets que aquest dijous es veuran en un judici tingueren lloc a la residència Oms-Sant Miquel de PalmaUn auxiliar sociosanitari de la residència i centre de dia dels Oms-Sant Miquel de Palma serà jutjat aquest dijous al Jutjat Penal 5 acusat de maltractar habitualment un padrí intern al centre i de provocar lesions a una dona, també resident, a la qual havia de col·locar de la cadira de rodes al llit i ho feia manejant-la de manera imprudent.

L'auxiliar sociosanitari s'enfronta a penes que sumen un any i cinc mesos de presó i a la inhabilitació de set anys per a l'exercici de la seva professió. El ministeri fiscal, a més d'aquestes penes per a l'acusat, reclama que se'l condemni a indemnitzar amb 450 euros la dona a la qual causà lesions i que es declari la residència responsable civil subsidiària.

Segons l'escrit d'acusació del ministeri fiscal, l'auxiliar, Vicente R.P., durant els darrers mesos de 2012 i principis de 2013, va sotmetre a maltractaments un home de 80 anys resident del centre on ell treballava i que patia un deteriorament cognitiu. En nombroses ocasions –diu la Fiscalia– mentre exercia com a auxiliar, va copejar a la cara el padrí pegant-li bufetades i també diverses vegades li va torçar el braç.

Igualment, l'acusat, dia 23 de gener de 2013, a l'hora de traslladar una resident de la cadira de rodes al llit, va desatendre la cura que havia de tenir en atenció a l'estat de la dona i la col·locà de manera brusca damunt el llit. Estant el llit a més altura que la cadira, posà primer les cames de la dona damunt el llit, fet que va provocar que la cadira cedís i que la dona es copejàs amb el cap a la tauleta de nit. La resident va patir una ferida incisa a la regió occipital i cervicàlgia posttraumàtica, de les quals tardà a curar-se uns 15 dies.

Els fets foren denunciats per la residència pública i el treballador fou suspès.

Més continguts de

El + vist

El + comentat