Balears 22/07/2013

Balears tanca el juny amb 142.000 turistes més que l'any passat

L'Arxipèlag encapçala el rànquing estatal del mes passat en l'arribada de turistes, però Catalunya passa al capdavant en el còmput del primer semestre

ARA Balears/Agències
2 min

BarcelonaLes Illes Balears varen tancar el mes de juny amb una arribada total d'1,7 milions de turistes estrangers, un augment del 9% respecte de l'any passat -142.000 turistes més en xifres absolutes-, i se situen al capdavant de l'Estat en l'augment de l'arribada de turistes.

Els principals emissors de turistes a Balears continuen sent el Regne Unit i Alemanya, que representen un 40% de les arribades, però destaca el creixement del mercat nòrdic. Tot i que l'Arxipèlag encapçala el rànquing d'arribades del mes de juny, en el còmput total de la primera meitat de l'any guanya Catalunya.

Catalunya ha rebut 6,7 turistes internacionals fins al juny, un 5,7% més respecte del mateix període de 2012, i ha acaparat el 25,6% dels 26,1 milions d'arribades a l'Estat, segons l'enquesta de moviments turístics difosa aquest dilluns pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

Segons les dades del departament del govern espanyol dirigit per José Manuel Soria, els països nòrdics, el Regne Unit, França i Rússia són els mercats que més han contribuït al creixement del turisme a l'Estat espanyol aquest darrer semestre.

En concret, el Regne Unit ha enviat un 4,5% més de visitants entre el gener i el juny, mentre que d'Alemanya, el segon mercat més important, n'han arribat un 3,1% més.

L'increment més important ha estat el del turisme rus, amb un 33,6% més que l'any passat, xifra que representa 587.926 arribades. En canvi, hi ha hagut una caiguda en mercats tradicionals com Itàlia (-12,9%) i Portugal (-6,9%).

Catalunya rep més visitants que cap altra zona de l'Estat

Amb un increment anual del 5,7% i un total de 6,68 milions de turistes estrangers, Catalunya ha estat la principal destinació del semestre, amb un 25,6% del total de les arribades, seguida de les Canàries, amb un increment del 0,6% i el 19,2% del total de les arribades.

Després, se situen les Illes, amb 4,2 milions de turistes, un 16,3% del total, amb un increment més marcat respecte de l'any passat: un 10,5%. Però el creixement anual més accentuat ha estat al País Valencià, on han arribat un 14,1% més de turistes, fins a un total de 2,5 milions, que representen un 9,6% del total de visitants de l'Estat.

La comunitat de Madrid ha caigut un 4,8% i ha aconseguit 2,1 milions de turistes, el 8,2% del total.

Xifres de rècord al mes de juny

Al juny van arribar a Espanya 6,3 milions de turistes estrangers, fet que suposa un augment del 5,3% respecte del mateix mes de l'any anterior, un nou màxim històric en la sèrie en comparació amb altres mesos de juny. Per mercats, el Regne Unit va augmentar un 4,9% i va enviar prop del 27% dels visitants.

Les Illes van rebre al juny 1,7 milions de turistes, fet que suposa un 9% d'augment. Catalunya va ocupar el mes passat la segona posició estatal, amb un creixement del 6,7% i un volum de turistes estrangers de gairebé 1,6 milions.

stats