ARA DIUEN QUE...

Madrid destituex la directora de TVE a Balears, Margalida Blanquer

El cessament de la periodista es produeix a quatre mesos de les autonòmiques

- Margalida Blanquer ha estat destituïda com a directora de Televisió espanyola a Balears, després que mesos enrere tant el cap d'informatius com l'editor haguessin presentat la seva renúncia. La situació havia esdevingut molt complicada, fins i tot amb un expedient informatiu a un treballador que es va demostrar que no tenia cap fonament, i que va generar molt mal ambient dins la redacció. A quatre mesos de les eleccions, Madrid ha decidit intervenir i ha destituït Blanquer. La propera setmana es coneixerà el nom del seu substitut, que podria sortir dels dos alts càrrecs dimissionaris.

- El PSIB, que mai ha vist amb bons ulls una comissió d'investigació com la de Son Espases on només es prenen decisions avalades pel PP, ha criticat amb contundència el “desastre organitzatiu” d'aquesta. Els socialistes denuncien les moltes baixes que s'estan produint entre persones que han estat citades a declarar i que no compareixen. Aquesta primera setmana, per exemple, no han acudit ni l'expresident Matas ni l'exvicepresident del Consell Miquel Nadal ni els empresaris, Juan Miguel Villar Mir i Florentino Pérez. I se sap que alguns dels citats no han rebut el requeriment. El PSIB considera una vergonya que acabi compareixent l'expresident Francesc Antich i no ho fes l'expresident Matas.

- Alguns dels detinguts en la darrera operació judicial contra membres de la policia local de Palma estan vinculats al PP i, fins i tot, algun d'ells seria militant del partit. Una part d'ells ocupen càrrecs de responsabilitat dins la policia local des que els populars governen a l'Ajuntament.

El + vist

El + comentat